FED’in faiz kararı kripto para piyasalarında sert düşüşleri tetikleyebilir

Okuma Süresi: 2 Dakika
FED’in faiz kararı kripto para piyasalarında sert düşüşleri tetikleyebilir
Emre Buruk
20.09.2022 17:06

20.000 dolar seviyesini aşağı yönlü kırarak düşüş hareketi gerçekleştiren Bitcoin’de Fed’in açıklayacağı faiz kararı ile sert düşüşler tetiklenebilir.

Enflasyon verilerinin beklenenin üzerinde gelmesi ile Fed’in para politikasında sıkılaşmaya gidebileceği düşüncesinin güç kazanması kripto para piyasalarda yaşanan düşüşün temel sebebi olarak görüldü. Çarşamba günü açıklanması beklenen faiz kararı ile kripto para piyasalarının kısa vadeli trend yönünün belirlenebileceği tahmin ediliyor.

Bitcoin

Zaman zaman kripto para piyasaları ile ilgili açıklamalarını paylaştığım JP Morgan, kripto para piyasaları ile ilgili olumlu öngörülerini paylaştı. JP Morgan’ın Global Başkanı Marko Kolanovic, kripto para piyasalarının dip sevilere yakın olduğunu ve piyasanın yükseliş eğilimine başlamak üzere olduğunu iddia etti. Kolanoviç, şirket kazançlarının beklenenden daha iyi performansına işaret ederek düşük yatırımcı konumlandırması da uzun vadede piyasaya yardımcı olacağını öngördüğünü belirtti. Orta ve uzun vadede bu senaryonun gerçekleşmesi ile Bitcoin’in yeni zirvelere imza atabileceği öngörülmektedir.

Bitcoin, bu yazının hazırlandığı an itibari ile 19.274 dolar seviyelerinde alıcılarıyla buluşuyor. Aşağı yönlü 18.726 dolar ve 17.879 dolar seviyelerini destek seviyesi olarak kullanarak güç toplayabilir. 20.342 dolar ve 21.466 dolar seviyeleri ise önemli direnç seviyeleri olarak görülebilir ve bu seviyelerin aşılması yeni yükselişleri de beraberinde getirebilir. Bitcoin'in yükseliş trendine devam edebilmesi için 50 günlük hareketli ortalaması olan 21.445 ABD Doları seviyesinin üzerine çıkmayı başararak bu seviye üzerinde günlük kapanışlar gerçekleştirmeye devam etmesi gerekmektedir.

Ethereum

Merge güncellemesini başarılı bir şekilde tamamlamayı başaran Ethereum ekosisteminde olumsuz fiyat hareketleri görülmesi Ethereum yatırımcılarını tedirgin etmeye devam ediyor. Ethereum fiyatının satış baskısı ile karşılaştığı son dönemlerde 270.000’den fazla ETH borsalara gönderildi. Bu durum Ethereum yatırımcılarının ellerinde bulunan Ethereum’larını satmak istediği anlamına gelmekle birlikte yeni bir satış baskısının yaşanabileceği anlamına geliyor. Önümüzdeki günlerde gerçekleşmesi beklenen FED’in faiz kararı ile Ethereum’da yaşanan düşüşün kısa vadede derinleşebileceği göz önünde bulundurulmalıdır.

Ethereum, bu yazının hazırlandığı an itibari ile 1.360 dolar seviyelerinde alıcılarıyla buluşuyor. Aşağı yönlü 1.463 dolar ve 1.537 dolar seviyelerini destek seviyesi olarak kullanarak güç toplayabilir. 1.283 dolar ve 1.233 dolar seviyeleri ise önemli direnç seviyeleri olarak görülebilir ve bu seviyelerin aşılması yeni yükselişleri de beraberinde getirebilir. Ethereum’un 50 günlük hareketli ortalaması olan 1.648 dolar seviyesinin üzerine çıkmayı başararak bu seviyenin üzerinde günlük kapatmalar gerçekleştirmesi ile Ethereum’un yeniden yükseliş trendine devam edebileceği öngörülüyor.

REKLAMI KAPAT X