FED’in faiz kararı kripto para piyasalarında sert yükselişler yaşanmasını sağlayabilir

Okuma Süresi: 2 Dakika
FED’in faiz kararı kripto para piyasalarında sert yükselişler yaşanmasını sağlayabilir
Emre Buruk
02.05.2023 22:55

Nisan ayı içerisinde yükseliş hareketleri gerçekleştirerek yatırımcılarını memnun eden kripto para varlıklar, mayıs ayına mevcut belirsizliklerin etkisiyle düşüş yönlü başladı.

Düşüş yönlü hareketin yerini yükselişe bırakabileceği ve 32.000 dolar seviyelerine hızlı yükselişin ardından gerçekleşen bir düzeltme hareketi olabileceği düşünülebilir. Dünyanın önde gelen fon şirketlerinden Grayscale, FED’in açıklaması muhtemel görünen faiz artırımları ve düşen enflasyon gibi faktörlerin etkisi ile Bitcoin için yükseliş senaryosu öngörüldüğünü belirtti.

Son dönemde bazı bölgesel bankaların iflas etmesi ile yatırımcıların ekonomik belirsizlik dönemlerinde dahi kripto para piyasalarına olan ilgisinin devam ettiği ve bu ilginin artabileceğinin öngörüldüğü belirtildi. Bitcoin, an itibari ile 20 günlük hareketliortalaması olan 28.935 doların altında,  20.028 dolar seviyelerinde işlem görüyor.

Bitcoin için 27.348 ve 26.720 dolar Fibonacci günlük pivot seviyeleri önemli destek noktaları olarak görülebilir. 28.992 ve 30.008 dolar Fibonacci günlük pivot seviyeleri önemli direnç noktaları olarak öngörülebilir. Ethereum 2.000 dolar seviyesinin altına gerileyen Ethereum, yeniden bu seviyenin üzerine çıkmayı başararak 2.100 dolar seviyesine hareketini hızlandırabilir.

Yarın akşam Fed'in açıklaması beklenen faiz kararının ardından kripto para piyasalarına sermaye girişi yaşanabileceği tahmin ediliyor. Bu durum ile birlikte kurumsal yatırımcının enflasyonun etkilerinden korunmak amacıyla kripto para piyasalarına yönelik ilgisini arttırması, en yüksek piyasa değerine sahip altcoin olaran Ethereum’un fiyat hareketine olumlu etkileri olacağı öngörülebilir.

Ethereum özelinde yeni pozisyon açacak kişilerin yarınki faiz kararını beklemesi ve trend yönünün belirlenmesi ile pozisyon alınması yüksek önem taşımaktadır. Ethereum, an itibariyle 1.831 seviyelerinde alıcılarıyla buluşan Ethereum, 20 günlük hareketli ortalaması olan 1.887 seviyesinin ve 50 günlük hareketli ortalaması olan 1.845 ABD Doları seviyesinin altında hareketine devam etmektedir. Ethereum için önemli destek seviyeleri 1.792 ve 1.762 dolar Fibonacci günlük pivot seviyeleri görülebilirken, önemli direnç seviyeleri ise 1.889 ve 1.919 Fibonacci günlük pivot seviyeleri olarak görülebilir.

REKLAMI KAPAT X