Fed’in faiz kararı kripto para piyasalarında volatiliteyi yükseltti

Okuma Süresi: 2 Dakika
Fed’in faiz kararı kripto para piyasalarında volatiliteyi yükseltti
Emre Buruk
23.09.2022 15:44

21 Eylül Çarşamba akşamı Fed’in açıkladığı 75 baz puanlık faiz artışı kripto para piyasalarında volatiliteyi yükselterek çok sayıda yatırımcının yüksek zararlar ile karşılaşmasına neden oldu.

Vadeli ve opsiyon piyasalarında işlem yapan çok sayıda yukarı ve aşağı yönlü pozisyon dakikalar içerisinde tasfiye oldu. Fed’in faiz oranını açıklaması ile belirsizliğin ortadan kalkması, kripto para piyasaları açısından olumlu görülsede enflasyon yüzde 2 seviyelerine geri dönünceye kadar faiz artışına devam edileceğinin belirtilmesi kripto para yatırımcılarını tedirgin ediyor. Tedirgin olan kripto para yatırımcıları stabilcoinlere ilgi göstererek piyasada satış baskısı oluşturmaya devam ediyor.

Bitcoin

Kripto analitik firması Santiment, Bitcoin’in sosyal hakimiyet metriğinin yükseldiğini belirtti. Sosyal hakimiyet metriği, bir varlığa odaklanan çeşitli platformlardaki tartışmaların diğer varlıklara göre yüzdesini göstererek ilgili varlığın popülerliğini belirliyor. Bu metriğin Bitcon için yükselmeye başlaması, piyasaya yeni yatırımcıların katılma ihtimalinin yükselmesini ifade edebilir. Bu sayede Bitcoin, yeni sermaye girişleri ile yükseliş trendini yeniden yakalayabilir.

Bitcoin, bu yazının hazırlandığı an itibari ile 18.898 dolar seviyelerinde alıcılarıyla buluşuyor. Aşağı yönlü 18.136 ve 17.569 dolar seviyelerini destek seviyesi olarak kullanarak güç toplayabilir. 20.382 ve 21.586 dolar seviyeleri ise önemli direnç seviyeleri olarak görülebilir ve bu seviyelerin aşılması yeni yükselişleri de beraberinde getirebilir. Bitcoin'in yükseliş trendine devam edebilmesi için 50 günlük hareketli ortalaması olan 21.204 dolar seviyesinin üzerine çıkmayı başararak bu seviye üzerinde günlük kapanışlar gerçekleştirmeye devam etmesi gerekmektedir.

Ethereum

Merge güncellemesinin ardından sert düşüş hareketi gerçekleştiren Ethereum, 1300 dolar seviyelerinde tutunmaya çalışıyor. Algorand ve Solana gibi Altcoinlerin Ethereum ekosisteminden sermaye geçişine neden olmaları Ethereum fiyatlanmasını olumsuz etkileyen sebepler arasında karşımıza çıkıyor. Her ne kadar NFT pazarının yeniden canlanması Ethereum ekosistemi için olumlu görülsede yükseliş trendinin devam etmesi için yeterli olmadığı görülüyor. Ethereum fiyatlanmasında yeniden yükseliş trendinin görülebilmesi için kurumsal yatırımcıların sermaye girişi yapması gerekiyor. Bu nedenlerden ötürü piyasa haberlerinin yakından takip edilmesi gerekmektedir.

Ethereum, bu yazının hazırlandığı an itibari ile 1.288 dolar seviyelerinde alıcılarıyla buluşuyor. Aşağı yönlü 1.233 ve 1.187 dolar seviyelerini destek seviyesi olarak kullanarak güç toplayabilir. 1.333 ve 1.384 dolar seviyeleri ise önemli direnç seviyeleri olarak görülebilir ve bu seviyelerin aşılması yeni yükselişleri de beraberinde getirebilir. Ethereum’un 50 günlük hareketli ortalaması olan 1.627 dolar seviyesinin üzerine çıkmayı başararak bu seviyenin üzerinde günlük kapatmalar gerçekleştirmesi ile Ethereum’un yeniden yükseliş trendine devam edebileceği öngörülüyor.

Etiketler: bitcoin ethereum fed
REKLAMI KAPAT X