Fed’in faiz kararı öncesinde kripto sektöründeki endişeler de artış gösterdi

Okuma Süresi: 2 Dakika
Fed’in faiz kararı öncesinde kripto sektöründeki endişeler de artış gösterdi
Emre Buruk
25.04.2023 15:29

Fed’in 3 Mayıs'ta açıklayacağı faiz kararı öncesinde para politikasındaki mevcut belirsizlikler, geçtiğimiz hafta sonu kripto para piyasalarında yoğun satış baskısı oluşmasına neden oldu.

Bitcoin’in 30.000 dolar üzerinde tutunamaması sonrasında 27.000 dolar seviyelerine kadar geri çekilmesi ise kripto para yatırımcılarının düşüşün hızlanacağına yönelik endişelerini artırdı.

Haber akışının etkisiyle düşüşün hızlanması durumunda ise takip edilecek ilk destek seviyesi 25.000 dolar olacaktır. Fiyatların burada tutunmasının sağlanamaması halinde ise Bitcoin’in 20.000 dolar seviyelerine doğru hızlı bir geri çekilme göstermesi beklenebilir.

Ethereum

2.000 dolar üzerinde tutunamayan Ethereum ise 1.800 dolar seviyelerine gerileyerek yatırımcısının tedirgin olmasına neden oldu. Ayrıca, Shanghai güncellemesi sonrasında arz boşluğunun yaşanmasının Ethereum üzerinde satış baskısı yaratarak, kripto para piyasalarındaki düşüşü tetiklemiş olabileceği tahmin ediliyor.

Son dönemde kripto para piyasalarına gösterdiği ilgi ile kripto para yatırımcılarının ilgisini çeken Visa ise kripto ekibine Web3 ve Ethereum blok zincirine hakim uzman yazılımcılar almak istediğini belirtti. Bu gelişme ile Ethereum ekosisteminin orta ve uzun vadede etki alanını artırarak olumlu fiyat hareketleri sergileyebileceği öngörülüyor.

Ethereum, an itibarıyla  1.820 dolar seviyelerinde alıcılarıyla buluşurken; aşağı yönlü hareketlerde 1.797 dolar ve 1.767 dolar günlük fibonacci seviyeleri yakından takip edilmelidir. Yukarı yönlü hareketlerde ise 1.877 dolar olan fibonacci seviyesi karşılaşılacak ilk direnç noktasıdır. Bu direncin aşılması halinde 1.926 dolar olan günlük fibonacci direnç seviyesine yönelik hareketin hızlanması da beklenebilir.

REKLAMI KAPAT X