Fed’in sıkı para politikasını gevşetmesi Bitcoin’in yükselişini tetikleyebilir

Okuma Süresi: 3 Dakika
Fed’in sıkı para politikasını gevşetmesi Bitcoin’in yükselişini tetikleyebilir
Emre Buruk
20.12.2022 15:14

Amerikan Merkez Bankası’nın (FED) 2021 yılından itibaren uyguladığı sıkı para politikasını gevşetmesi, Bitcoin başta olmak üzere birçok kripto varlığa sermaye girişi yaşanmasını sağlayarak yeni yükselişleri tetikleyebilir.

Geçtiğimiz hafta 18.000 dolar seviyesini aşmayı deneyen Bitcoin, bu seviyede sert satış baskısı ile karşılaşarak aşağı yönlü hareketini sürdürmek zorunda kaldı. Bu düşüş ise Bitcoin’in 14.000 dolar seviyelerine düşebileceği beklentilerini kuvvetlendirdi. Fed’in faiz artışlarına devam etmesi ve dünya genelindeki resesyona yönelik senaryoların güç kazanması yatırımcıların riskli piyasalardan güvenli limanlara sermaye transferi gerçekleştirmesine neden olurken; Fed’in para politikalarındaki sıkı tedbirlerini azaltması ve piyasadaki risk iştahının artmaya başlaması, kripto para piyasalarında yeni yükseliş rallisi görmemizi sağlayabilir.

Bitcoin

Bitcoin, yatay hareketlerine devam ederek 17.000 dolar seviyesinin altında yer almaya devam ediyor. Amerikan Merkez Bankasının (FED) 2023 yılı faiz artış planını açıklamasının ardından düşüşe geçen Bitcoin’in yatay hareketinin hangi yöne çevrileceği ise merak ediliyor. FED Başkanı Jerome Powell’ın, beklentilerin aksine eylemlerini yumuşatmaya başladığı görülürken, bu durum da riskli piyasalara sermaye girişi beklenilmesine rağmen Bitcoin’in son düşüşü esnasında yüksek miktarda short pozisyon açıldığı görüldü. Analistlerin genel beklentisinin Bitcoin’in 14.000 dolar seviyelerine kadar düşebileceği yönünde olması, yeni yatırımcıları piyasadan uzak tutarak satış baskısının devam etmesine ve düşüş yönlü hareketlerin sürmesine neden oluyor.

Bitcoin, bu yazının hazırlandığı an itibari ile 16.820 dolar seviyelerinde alıcılarıyla buluşuyor. Bitcoin, aşağı yönlü hareketlerde 16.522 ve 16.137 dolar seviyelerini destek seviyesi olarak kullanarak güç toplayabilir. 17.327 ve 17.947 dolar seviyeleri ise önemli direnç seviyeleri olarak görülebilir ve bu seviyelerin aşılması yeni yükselişleri de beraberinde getirebilir. Bitcoin'in yükseliş trendine devam edebilmesi için 50 günlük hareketli ortalaması olan 17.376 dolar seviyesinin üzerine çıkmayı başararak bu seviye üzerinde günlük kapanışlar gerçekleştirmeye devam etmesi gerekmektedir.

Ethereum

Ödeme devi Visa, kripto para piyasaları ile entegrasyonunu yükseltme yönünde adımlar atmaya devam ediyor. Son olarak Ethereum ile nasıl iş birliği yapılabileceğine yönelik bir rapor yayınlayan Visa, müşterilerine kripto para hizmeti verme konusunda çok istekli olduğunu ve Ethereum için bir gelişme raporu hazırlandığını belirtti. Etherehum ağını kullanarak gerçekleştirilecek işlemlerden başlıcaları yinelenen otomatik ödemeleri ve cüzdanlar arası transferi olarak kullanıcıların karşısına çıkıyor. Bu tarz entegrasyon haberleri, Ethereum ekosisteminin etki alanını arttırarak ve yeni sermaye girişleri yaşanmasını sağlayarak Ethereum fiyatlamalarında orta ve uzun vadede yükseliş görmemizi sağlayabilir.

Ethereum, bu yazının hazırlandığı an itibari ile 1.211 dolar seviyelerinde alıcılarıyla buluşuyor. Ethereum aşağı yönlü hareketlerde 1.163 ve 1.124 dolar seviyelerini destek seviyesi olarak kullanarak güç toplayabilir. 1.261 ve 1.312 dolar seviyeleri ise önemli direnç seviyeleri olarak görülebilir ve bu seviyelerin aşılması yeni yükselişleri de beraberinde getirebilir. Ethereum’un 50 günlük hareketli ortalaması olan 1.278 dolar seviyesinin üzerine çıkmayı başararak bu seviyenin üzerinde günlük kapatmalar gerçekleştirmesi durumunda Ethereum’un yeniden yükseliş hareketine devam edebileceği öngörülüyor.

REKLAMI KAPAT X