FTX’in iflasının ardından altcoinlerde yaşanan sert düşüş devam ediyor

Okuma Süresi: 3 Dakika
FTX’in iflasının ardından altcoinlerde yaşanan sert düşüş devam ediyor
Emre Buruk
18.11.2022 14:30

Geçtiğimiz hafta yaşanan ve kripto para yatırımcılarını derinden etkileyen FTX’in iflas haberinin ardından altcoinlerde yaşanan sert düşüş devam ediyor.

Bu olumsuz gelişmeye ek olarak Fed'in açıklamaları ile doların güç kazanmaya başlaması kripto para piyasaları gibi riskli piyasalardan sermaye çıkış hızını arttırarak olumsuz fiyat hareketlerinin devam etmesine neden oluyor.

Kripto para piyasaları ile ilgili ortaya çıkan olumsuz gelişmelerin ardından Tron’un kurucusu ve CEO’su Justin Sun’ın ve El Salvador’un Başkanı Nayib Bukale’nin kripto para piyasalarını destekleyici açıklamaları ve her gün birer adet Bitcoin satın alacaklarınını açıklamaları kripto para piyasalarının yeniden yatay ve yukarı yönlü hareketler gerçekleştirebileceğine yönelik umutları arttırdı.

Ripple (XRP)

Kripto para piyasalarındaki olumsuz haber akışlarının etkisiyle sert düşüş hareketi gerçekleştiren Ripple (XRP), SEC davası ile ilgili gündeme gelen olumlu haberler ile bir kısmi yükseliş gerçekleştirmeyi başardı.

Önemli Web3 girişimleri arasında yer alan Stably, Ripple (XRP) Ledger (XRPL) kullanılarak 1 dolara sabitlenmiş stablecoinin piyasaya sürüldüğünü duyurdu. USDS kısaltması ile piyasaya sürülen stablecoin, bireyler ve kuruluşlar için ölçeklenebilir ve sürdürülebilir bir platform olma misyonunu amaçlıyor. USDS’nin kurumsal yatırımcı tarafından ilgi görmesi, Ripple (XRP) etki alanını genişleterek olumlu fiyat hareketleri görülmesini sağlayabilir.

Ripple (XRP) an itibari ile 0,3827 dolar seviyelerinde alıcıları ile buluşuor. Ripple (XRP)’nin 20 günlük hareketli ortalaması 0,417 dolar seviyesinin üzerinde gerçekleştireceği günlük kapanışlar, yükseliş trendinin devam edebilmesi adına yüksek önem taşımaktadır. Günlük bazda RSI(14) değeri 43,22 seviyelerinde olumsuza yakın ve STOCHRSI(14) değeri ise 53,20 seviyelerinde nötr olarak görülmektedir. XRP için önemli destek seviyeleri 0,312/0,3328/0,3526 önemli direnç seviyeleri ise 0,408/0,423/0,449 olarak öngörülmektedir.

Solana (SOL)

Son aylarda kripto para piyasalarının önde gelen altcoinleri arasında yer alan Solana (SOL), bir hafta içerisinde yaklaşık %70 düşüş yaşayarak yatırımcılarının derin kayıplar yaşamasına neden oldu. Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, Solana (SOL) mevduatlarını askıya aldığını belirtmesi ve Binance’in ardından Crypto.com, OKX ve Bybit borsalarının da Solana (SOL) mevduatlarını askıya alması ile Solana (SOL) düşüş hareketi gerçekleştirmeye devam ediyor. Bu durumun ne zaman sonuçlanacağının belirsizliğini koruması ise yatırımcıların korku, belirsizlik ve endişe duyarak mevcut satış baskısını arttırmasına neden oluyor.

An itibariyle 13,62 dolar seviyelerinde alıcılarıyla buluşan Solana (SOL) 20 günlük hareketli ortalaması olan 23,13 seviyesinin üzerinde ve 50 günlük hareketli ortalaması olan 27,91 doları seviyesinin altında hareketine devam etmektedir. Solana'nın (SOL) 50 günlük hareketli ortalamasının üzerinde günlük kapanışlar gerçekleştirmeyi başarması yükseliş hareketinin yeniden başlamasını sağlayabilir. Günlük bazda RSI(14) değeri 29,49 olarak gözükürken STOCHRSI(14) değeri 23,44 seviyelerinde olumsuz durumdadır. Solana (SOL) için önemli destek seviyeleri 11,83/12,32/12,87; önemli direnç seviyeleri ise 14,89/15,44/16,23 olarak öngörülmektedir.

REKLAMI KAPAT X