Gram altın sonunda 920 lira direnci üzerinde

Okuma Süresi: 3 Dakika
Gram altın sonunda 920 lira direnci üzerinde
Osman Bayrak
18.05.2022 13:52

Gram altın hafta başında bahsettiğimiz 920 TL seviyesinde bulunan direnç noktasını test etmeye başladı. Ons altında yaşanan düşüşe rağmen, Dolar/TL’de görülen yükseliş nedeniyle gram altında yükselişin devam ettiğini gözlemliyoruz. Bu yükseliş gram altını sonunda 920 TL seviyesi üzerine atmaya başladı. Bundan sonra bu seviyenin korunup korunamayacağını yakından izleyeceğiz.        

Ons Altın

Ons altında ve diğer değerli metallerde yaşanan zayıf seyir tüm hızıyla sürüyor. 1789 USD seviyesi anlık da olsa test edildikten sonra, halen bir tepki yükselişi içinde yoluna devam ediyor. Bu yaşanan tepki yükselişinde ana düşen trend seviyeleri direnç noktaları olarak takibimizde olmaya devam ediyor.

Her ne kadar pazartesi günü ons altının günlük grafiğinde güzel bir dönüş mumu oluşsa da salı günü yaşanan düşüş bu dönüş mumunu maalesef destekleyemedi. Dip dönüşlerinde bir dönüş mumu sonrası bu mumun teyit edilmesi son derece önemli. Bu nedenle bugün ve yarın alınacak kapanışlara göre oluşacak mumlara dikkat edeceğiz. Fakat ons altının günlük grafiğinde 1980 USD seviyesinden beri dikkat çeken bir detay göze çarpmaktadır. 8 günlük hareketli ortalama 19 Nisan’dan beri sağlam bir direnç olarak çalışıyor. 19 Nisan’da kuvvetli bir kırmızı mum ile 8 günlük hareketli ortalamanın altına inen ons altın bir daha 8 günlük hareketli ortalama üzerinde kapanış alamadı. Dün yaşanan yükseliş hareketinde de yükselişi frenleyen 8 günlük hareketli ortalama oldu. 8 günlük ortalama değeri 1837 USD’den geçerken, ons altın değeri en yüksek 1836 USD değerine ulaşabildi. Bu nedenle olası yükselişlerde 8 günlük hareketli ortalama üzerinde en az 2 dört saatlik kapanış alınmasını yükseliş adına önemli bir işaret olarak yorumlayacağız.

Öte yandan göstergeler tarafında da zayıflık devam ediyor. RSI’da herhangi bir dönüş ibaresi henüz teyit edilmediği gibi, DMI göstergesi de negatif bölgede hareket etmeye devam ediyor. 

Gram Altın

Ons altındaki zayıflığa rağmen, gram altın Dolar/TL’den aldığı destek ile nihayet 920 TL’den geçen düşen trendi yukarı kırmayı başardı. 6 Mayıs’tan beri 8 günlük hareketli ortalama üzerinde fiyatlanan gram altın, son iki gündür kuvvetli mumlar ile yukarı yönde hareketine devam ediyor. 8 Mart tarihinden beri içinde bulunduğu düşen kanalın direnç noktasını ilk kez kırmaya çalışan gram altının bu hareketini hafta boyunca devam ettirip ettiremeyeceği yakın takibimizde olacak.

920 TL seviyesinin hem bir fibonacci seviyesi, hem de düşen kanal direnci olması nedeniyle bu seviye üzerindeki kalınan sürenin uzaması hareketin kuvveti adına umut verici olacaktır. Olası yükselişlerde ilk hedef 940 TL, ikinci hedef 970 TL olacaktır. Fiyatın bu seviyelere yaklaşması halinde ise göstergelerde bir negatif uyumsuzluğun oluşup oluşmayacağını yakından izleyeceğiz.

Göstergeler tarafında da olumlu seyir devam etmektedir. RSI göstergesi yükselmekle birlikte düşen trendini yukarı kırarak yükseliş için umut vadetmeye devam ediyor. Ayrıca DMI göstergesinin de 6 Mayıs’tan beri olumlu tarafta olması fiyatta görülen yükselişi desteklemektedir.

REKLAMI KAPAT X