Gümüş 21,50 USD seviyesinden ayrılamıyor

Okuma Süresi: 2 Dakika
Gümüş 21,50 USD seviyesinden ayrılamıyor
Osman Bayrak
10.06.2022 13:00

Ons gümüşün 20,50 USD seviyesinden başlayan yükselişi 22,50 USD seviyesinde bir mola vererek yönünü tekrar aşağı çevirdi. 

Dünkü kapanış sonrası 20,50 USD’den başlayan yükselen trend altında kapanış alınmış oldu. Böylece gümüş tekrar 21,50 USD seviyesinden tekrar ayrılamamış oldu.

Ons Gümüş

​Ons gümüşte tekrar güç kaybı yaşanmaya başlandı. 21,50 USD seviyesi ons gümüş için son derece kritik bir destek olduğu için bu seviye etrafındaki hareketler dikkatleri üzerine çekiyor. Nedeni ise bu seviye altında bir kalıcılaşmanın görülmesi halinde ciddi bir geri çekilmenin yaşanabilecek olmasıdır.

​21,50 USD seviyesi yaklaşık 2 yıldır destek olduğu için bu seviye altında kapanış alınması ve kalıcılaşması sadece birkaç saatlik kapanışlarla olmaz. Zaten Mayıs ayı başında her ne kadar ons altın fiyatı 21,50 USD altına sarksa da bu seviye altında ancak bir gün kapanış alabilmişti. Bu nedenle bu seviye altında görülecek kapanışların üst üste birkaç gün olması ve haftalık kapanış ile de desteklenmesi gerekecektir. Zayıflayan bir ons gümüş senaryosunda aceleci olmamak yatırımcının yararına olacaktır.

​Ons gümüş tarafında bir diğer dikkat çeken detay RSI göstergesinde yaşanmaktadır. Ons gümüşün 21,50 USD seviyesini destek yaptığı dönem boyunca RSI 30 seviyesi adeta bir dönüş sinyali olarak çalışmış görünüyor. Normal koşullarda 30 seviyesi altındaki RSI fiyatta yaşanabilecek güç kaybına işaret edecekken, ons gümüş tarafında bir dönüş sinyali olarak çalışmış görünmektedir. Son olarak Mayıs ayı başında ons gümüş 21,50 USD seviyesi altına indiğinde RSI göstergesi 22’li seviyelere kadar inmişti. Ardından da fiyatın yukarı dönmesi çok uzun sürmedi. 

​Ons gümüş için aşağı yönde 20,50 USD seviyesi ikili dip formasyonu ihtimali kapsamında masadaki yerini almış ve bir potansiyel destek olarak gündeme gelmiş görünüyor. 21,40 USD seviyesi ise bir ara destek olarak karşımıza çıkmaktadır. Olası bir güçlenme hareketinde ise 22 USD ve 22,70 USD seviyeleri önemli dirençler olarak izlenecektir. Özellikle 22,70 USD seviyesi ana düşen trend direnç noktası olduğu için bu seviyenin kırılması çok da kolay olmayacak olup, üzerinde kalıcılık izlenmesi yeni bir yükseliş hareketi için çok önemli bir sinyal olacaktır.

Gram Gümüş

​Gram gümüşün 10,14 TL seviyesinden başlattığı yükselen trendi ısrarlı şekilde devam ediyor. Bahsettiğim bu trend en az 4 ayrı kez test edilmesine rağmen trend altında kapanış alınmadı. Ons gümüşteki gerileme ve Dolar/TL’dekiigeri çekilme trendin tekrar test edilmesine neden oldu.

​Önümüzdeki dönemde 11,75 TL altında gün kapanışı alınması halinde yükselişin ciddi anlamda sorgulanması gündeme gelecektir. Olası yükseliş hareketinde ise öncelikle 12,20 TL seviyesi ardından ise tarihi zirve nokta olan 12,68 TL seviyesi potansiyel hedefler olarak gündeme gelecektir. Gram gümüşün son dönemde yükselen kanal hareketi sergilemesi olası yükselişlerde kanalın direnç bölgelerini daha da önemli hale getirecektir.

REKLAMI KAPAT X