Gümüş 24 doların üzerine çıkabilecek mi?

Okuma Süresi: 3 Dakika
Gümüş 24 doların üzerine çıkabilecek mi?
Osman Bayrak
31.03.2023 09:41

Ons gümüş kritik 24 USD direncini dün test etmeyi başardı. Bugün ise aylık kapanış değerinin belli olacak olması nedeniyle ons gümüşün 24 USD üzerinde mi yoksa altında mı kapanış yapacağı son derece önemli olacaktır.

Kaynak: Tradingview

Ons gümüş günlerdir sürdürdüğü yükseliş hareketini 24 USD seviyesine dek taşıdı. Bu seviyenin ons gümüş önündeki önemli bir direnç olduğundan geçen haftaki analizimde bahsetmiştim. Yukarıdaki grafiği incelerseniz ons gümüşün 30 USD seviyesinden başlayan düşen trendinin temas seviyesi yaklaşık 24 USD seviyesinden geçmektedir. Bu seviyeye ons gümüşün göstergelerinin de desteğiyle kuvvetli bir şekilde gelmiş olması ise son günlerde yaşanan yükseliş hareketinin gücünü göstermektedir.

Geçtiğimiz haftalarda ABD bankacılık sisteminde görülen stres sonrası önemli bir yükseliş hareketi sergileyen ons gümüş eğer bugün kapanışını 24 USD üzerinde yaparsa orta vadeli yeni hedeflerden bahsedebileceğiz ve bu hedefler yeni bir yükseliş hareketini bize işaret edecektir.

23,90’da pahalı olan ons gümüş, 24,10’da çok ucuz olacak!

Ons gümüşü takip eden gümüş yatırımcıları için çok önemli bir stratejiyi sizlerle paylaşmak istiyorum. 24 USD’nin hemen altındaki ons gümüş son derece pahalıyken, 24 USD üzerindeki ons gümüş çok ucuz olacaktır.

Peki, bu ne anlama gelmektedir? Önemli bir direnç bölgesini test etmeye başlayan bir yatırım aracı, direncin hemen altındayken çok pahalı, direncin hemen üzerinde ise son derece ucuzdur. Çünkü direnci kırmayı başaramayan yatırım aracı yönünü mutlaka bir süre için aşağı çevirebilir. Benzer şekilde direnci kırmayı başaran bir yatırım aracı ise önündeki en önemli engeli kaldırmanın etkisi ile yükselişine momentum kazandırabilir. Bu nedenle ons gümüşün bu ayı hangi seviyeden kapattığı son derece önemlidir.

Altın/gümüş rasyosu yükselişi destekliyor mu?

Altın/gümüş rasyosunun yönü, değerli metallerdeki yön konusunda açık bir fikir vermektedir. Aşağıdaki grafik altın/gümüş rasyosunun son dönemdeki hareketini göstermektedir. Bu grafikten de anlaşılabileceği gibi 88 seviyesinin kırılması ile birlikte ons gümüşteki değerlenme hız kazandı. Altın/gümüş rasyosunun düşen trendi yukarı yönlü kırılmadığı sürece ons gümüşteki kısa vadeli değerlenmenin devam etmesi son derece normal karşılanmalıdır. Fakat aşağı yönlü düşen trend kırılır ise yükseliş hareketini ilk olarak o anda sorgulamaya başlayabiliriz.

Kaynak: Tradingview

ABD dolar endeksi (DXY) ons gümüş yükselişi hakkında ne söylüyor?

Değerli metaller ile ters korelasyona sahip olan DXY endeksi bir trend altında düşüşüne devam etmektedir. Kısa vadeli tepki yükselişleri yaşadığında ons gümüşe satış dalgası gelse de, DXY’de ana yönün aşağı olması ons gümüşü de yukarı taşımaktadır. Şu an için 102 seviyesinde bulunan DXY endeksi 102,7 seviyesini yukarı yönde kırmadığı sürece düşüşün devam etmesi beklenebilir. DXY’deki olası düşüş de, ons gümüşteki yükseliş hareketinin devamının beklenmesine sebep olabilir.

Kaynak: Tradingview

REKLAMI KAPAT X