Gümüş aralıksız 8 gündür düşüşte

Okuma Süresi: 3 Dakika
Gümüş aralıksız 8 gündür düşüşte
Osman Bayrak
29.04.2022 10:52

Gümüşteki güç kaybı günbegün devam etmektedir. 26,20 USD seviyesinde zirve yapan ons gümüş son 8 gündür aralıksız bir şekilde düşüyor. Bu düşüş gram gümüşe de benzer etkide bulunarak dün itibariyle gram gümüşün 10,90 TL seviyesini test etmesini sağladı.

Ons Gümüş  

Ons gümüş tarafındaki geri çekilme son 8 gündür destek tanımadan devam ediyor. 23,50 USD seviyesine dek süren düşüş bu seviyenin de kırılması ile birlikte çok daha önemli bir hal almaya başladı. 23,50 USD seviyesi 28,70 USD seviyesinden gelen düşen trendin destek noktası olması açısından son derece önemliydi. Dün itibariyle bu seviye de aşağı yönde kırılmış oldu. Bugün hafta kapanışı yapılacak olması nedeniyle ons gümüş kapanışının 23,50 USD seviyesinin neresinde gerçekleşeceği son derece önemlidir.

İçinde bulunduğumuz düşüş hareketinin zirve noktası 26,20 USD seviyesinden başlaması nedeniyle 24 USD seviyesi itibariyle bir ikili tepe formasyonundan bahsedebiliriz. Bu formasyonun hedefi teorik olarak 21,80 USD olarak görülmektedir. Eğer bu seviyeye doğru bir hareket görülürse bu seviyenin son bir yıldır 6 kez destek görevi gördüğü unutulmamalıdır. Ons gümüş fiyatının en azından bu seviyeden güçlü bir tepki göstermesi olası görünmektedir.

Ons gümüş grafiğinde 8 günlük hareketli ortalama son dönemde kuvvetli bir gösterge olarak dikkat çekmektedir. 19 Nisan itibariyle 8 günlük hareketli ortalama aşağı geçilerek aslında satış yönünde önemli bir sinyal üretilmişti. 8 günlük hareketli ortalama değeri 24 USD seviyesinden geçtiği için, olası geri çekilmelerde bu seviye üzerinde kalıcılaşıp kalıcılaşmayacağı yükseliş hareketi açısından dikkatle izlenecektir. Ons gümüş bir düşen hareket içinde bulunduğu için gerek düşen trend direnci, gerekse 8 günlük hareketli ortalama değeri gün geçtikçe değişecek ve azalacaktır.

Gram Gümüş

Gram gümüş de ons gümüşe bağlı olarak düşen hareketine devam etmektedir. 11,45 TL seviyesinin de aşağı yönde kırılması ile birlikte düşüş derinleşmiştir. Derinleşen bu düşen hareketin bir sonraki destek noktası 10,70 TL’den geçmektedir. Fakat gram gümüşün gerek 4 saatlik gerekse saatlik grafikleri incelendiğinde göstergelerin pozitif uyumsuzluk içinde oldukları görülmektedir. MACD ve RSI göstergeleri 11,20 TL seviyesinden beri yukarı tırmanmaya başlamış olup, fiyattaki 11,20 TL seviyesinden itibaren görülen düşüşü desteklememektedir. Bu nedenle göstergelerde pozitif uyumsuzluk oluşmaktadır. Bu tarz uyumsuzluklar görülür görülmez fiyatı yukarı çekme gücüne sahip olmasa da fiyatlardaki düşüşün son zamanlarında olduğunu işaret eder. Bir başka deyişle bir sonraki destek noktasının çok daha kuvvetli olabileceğini işaret etmektedir.

Gram gümüş için olası geri dönüşlerde 11,45 TL seviyesi bu sefer kuvvetli bir direnç olarak karşımıza çıkacaktır. Bu seviyenin hacimli ve kuvvetli bir fiyat hareketiyle yukarı geçilmesi yükseliş için umut verecektir.

Altın Gümüş Rasyosu

Altın gümüş rasyosu 76 seviyesinden aldığı destek ile 82 seviyesine dek son derece kuvvetli bir şekilde yükseldi. Değerli metallerde yaşanabilecek bir yükseliş için bu rasyonun aşağı yönde hareket etmesi gerekmektedir. Altın gümüş rasyosunun önemli bir direnci yukarı yönde kırdığı için değerli metallerde bir yükseliş hareketi için bu rasyoda bir geri dönüş emaresi yakından izlenmelidir.   

REKLAMI KAPAT X