Gümüşte güç kaybı devam ediyor

Okuma Süresi: 2 Dakika
Gümüşte güç kaybı devam ediyor
Osman Bayrak
24.02.2023 08:43

Hafta boyunca güç kaybının sürdüğü ons gümüşte, yaşanan her ara yükselişin bir satış fırsatı olarak değerlendirilmesi sebebiyle gümüş fiyatlarının teknik görünümünü inceleyeceğiz.

Teknik grafikleri incelerken her zaman büyük zaman dilimlerindeki görünüme odaklanarak başlamak yatırımcılara daha sağlıklı bir veri sunar. Bunun nedeni, küçük zaman dilimlerindeki grafiklerde yaşanan hareketlerin her zaman büyük zaman dilimindeki ana hareketin gölgesinde kalmasıdır. Bu bakış açısı ile ons gümüşün günlük grafiklerini incelediğimizde düşen trendin varlığını görmekteyiz. Özellikle 24 USD seviyesinde bulunan ana düşen trendin yukarı yönde kırılamaması ile birlikte ons gümüş yönünü aşağı çevirmişti. Yaşanan sert kırılımı aşağı yönde bir salınımın izlediği ons gümüşün saatlik grafiklerinde ise yükseliş denemeleri olsa da ara düşen trendlere her temasta yön yeniden aşağıya doğru hareket etti. Büyük bir düşüş baskısının hâkim olduğu ons gümüşü bu gözle analiz etmek faydalı olacaktır.

Ana grafikte ons gümüş için 21,50-22 USD bölgesi son derece önemli bir destek olarak karşımıza çıkıyor. Bugünlerde ons gümüş bu destek bölgesinin alt seviyeleri test edilmektedir. Her test denemesi de aslında ons gümüşün gücünün azalmasına neden olmaktadır. Burada bahsedilen bölge geçmişten gelen kuvvetli bir destek bölgesi olduğu için ons gümüş fiyatının bu bölge altına kayması ve kalıcı olması yükseliş umutlarını zayıflatacaktır.

Diğer taraftan ons gümüşün son yükselişinin fibonacci geri çekilme seviyelerine baktığımızda şu an ons gümüş fiyatını fibonacci 0,5 seviyesi olan 21,1 USD seviyesinin tuttuğunu görmekteyiz. Bu seviyenin de kırılması halinde fibo 0,618 seviyesi olan 20,26 USD seviyesi ve son olarak fibo 0,786 seviyesi olan 19,07 USD seviyesi düşüş için dönüş bölgeleri olamaya aday görünmektedir. Fakat burada dikkat edilmesi gereken her iki fibo seviyesinin de 21,50 USD destek bölgesinin altında yer almasıdır. Ana destek seviyesinin kırılması halinde fiyat bu seviyelerden dönse dahi tekrar 21,50-22 USD bölgesinin üzerine çıkması kolay olmayabilir.

Gram gümüş

Ons gümüşte görülen geri çekilme gram gümüşte de önemli bir geri çekilmenin yaşanmasına neden oldu. 14,87 TL zirve seviyesinden dönen gram gümüş için en önemli destek 12,66 TL seviyesidir. Bu seviyenin önemli bir destek olarak çalışması teknik olarak beklenebilir. Çünkü bu seviye daha önce gram gümüş için 3 kez zirve olma özelliğine sahipti. Bu bölgenin kırılması halinde fiyat, yeniden yatay bant içinde hareket edebilir ki olası geri dönüşlerde bu kez 12,66 TL seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkacaktır. Gram gümüş fiyatının önemli desteklerde hareket ettiği bugün gerçekleşecek hafta kapanışın ise 12,66 TL üzerinde olması son derece önemli olduğu için yakından izlenecektir.

REKLAMI KAPAT X