Haftanın yükselen altcoinleri: FRONT ve WTC incelemesi

Okuma Süresi: 3 Dakika
Haftanın yükselen altcoinleri: FRONT ve WTC incelemesi
Egemen Baş
01.08.2022 20:44

Amerikan Merkez Bankası FED’in beklenilen 75 baz faiz arttırımından sonra yükseliş basamaklarını hızlıca tırmanmaya başlayan Bitcoin geçtiğimiz hafta içerisinde 24.500 dolar seviyelerine kadar yükseldi. Bu yükselişin beraberinde altcoinlere giren sermaye girişi ile FRONT ve WTC altcoinlerinde sırasıyla yüzde 67,55 ve yüzde 190,84’lük büyük sıçramalar gerçekleşti.

FED’in faiz kararı sonrası kripto para piyasasının daha düzenli iki aylık bir sürece girecek olması olumlu etkiler yarattı. Bu etkiler ile toplam kripto para piyasası hacmi 1,1 trilyon dolar seviyesine ulaştı ve bugün 1,05 trilyon dolar seviyesinde devam ediyor. Özellikle altcoin yatırımları göz önünde bulundurulduğunda yatırımcılar daha güvenilir ve stabil bir piyasada yatırım yapmayı tercih ediyorlar. Piyasanın durumunda bir güven ortamının kısmen sağlanması dolayısıyla alternatif ve görece küçük hacimli altcoinlere para girişleri geçtiğimiz hafta başladı. Toplam altcoin hacminde son 19 günde yüzde 29,76’lık bir artış da bunun bir göstergesi oldu.

Frontier (FRONT)

Frontier, merkeziyetsiz finans (DeFi) projelerini tek bir yerde toplayıp burada işlem görmelerine olanak sağlayan bir dijital platformdur. Frontier, bu özelliği ile 4000’den fazla kripto varlığı bünyesinde bulunduran platformun kripto para birimi’dir. Kullanıcılarına staking, DeFi pozisyonlarını kullanma ve açma, likidite madenciliği, likidite havuzlarına borç verme ve buralardan borç alma gibi çok çeşitli özellikler sunuyor. Binance Smart Chain, Ethereum ve BandChain gibi blockchain’ler Frontier’in DeFi desteği verdiği önde gelen blok zincirlerdir.

Frontier günlük grafiğinde bahsettiğimiz sıçramayla görüldüğü üzere mavi çizgiye ani bir test yapılıyor. 200 günlük hareketli ortalama bir direnç niteliğinde çalışarak yüzde 40,61’lik bir günlük yükselişi durdurdu. RSI (14) değerinin de aynı gün içerisinde 76,76 seviyesine değmesi ile aşırı alım bölgesine giren FRONT buradan ikinci bir deneme ile düzeltmeye gitti. Haziran ayındaki düşüşlerden bu yana açık mavi çizgide görülen trendi 4 kez test eden Frontier için bir sonraki durak noktası satı ve yeşil çizgilerle gözüken sırasıyla 100 ve 50 günlük hareketli ortalamalar olabilir. Tekrar bir alım fırsatı yakalandığındaki hedefi ise 0,38 dolar seviyeleri olma ihtimali kuvvetli gözüküyor. Destekler için 0,26/0,227 ve 0,2 dirençler için ise 0,38/0,409 dolar seviyeleri kullanılabilir.

Waltonchain (WTC)

Waltonchain IoT (nesnelerin interneti), tanımlama çipi olarak bilinen RFID ve blok zincir gibi uygulamaları harmanlayan bir ekosistem inşa ediyor. Bu ekosistemin kripto para birimi olan WTC Çin merkezli bir dijital para birimi olup bilgi şeffaflığı sunmasıyla öne çıkıyor. Özellikle bu bilgi şeffaflığı tedarik zinciri üzerinde kıyafet tanıması, yiyecek-uyuşturucu takibi ve lojistik takibi gibi alanlarda faydalar sağlıyor.

Bollinger Bant’larının orta seviyesinin son yükseliş trendinde Waltonchain için destek rolünde çalışarak trendi güçlendirdiği gözüküyor. Son sıçramasında RSI (14) seviyesini de 73,89 seviyelerine çıkaran WTC haftalık 200 günlük hareketli ortalamasını test etti. Bir süre düzeltme göstermesi muhtemelen olan altcoin için 50 ve 100 günlük hareketli ortalamalarının seviyesi olan 0,21-0,22 dolar seviyeleri alım fırsatı olabilir. WTC günlük grafiğinde son 82 gün içerisinde 3 kez sırasıyla yüzde 83,05/99,56 ve 148,11’lik artışlar gözlemleniyor (kırmızı çemberler). Destekler için 0,232/0,21 ve 0,16 dirençler için ise 0,328/0,364/0,44 dolar seviyeleri kullanılabilir.

 

 

REKLAMI KAPAT X