Hükümetlerin kripto sektörüne artan ilgisi, Bitcoin'de yükselişi tetikledi

Okuma Süresi: 2 Dakika
Hükümetlerin kripto sektörüne artan ilgisi, Bitcoin'de yükselişi tetikledi
Emre Buruk
23.05.2023 14:42

El Salvador başta olmak üzere kripto varlıkları para birimi olarak kullanan ve kullanmayı hedefleyen ülkelerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Hükümetlerin bu kararı sonrasında kripto piyasasında ise lider kripto para birimi Bitcoin öncülüğünde yükseliş dikkat çekiyor.

Bazı ülkeler kripto varlıklarını sistemlerine entegre ederken, bazı ülkeler ise kripto para piyasalarına yönelik regülasyonlar üzerinde çalışmaya devam ediyor. Hükümetlerin kripto sektörüne yönelik olumlu yaklaşımlarının artması ise piyasaya yeni sermaye girişinin yoğunlaşmasını destekleyerek,  sektörün genel görünümünün iyileşmesine sebep oluyor.

Son olarak Hong Kong Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu (SFC), düzenlenen basın toplantısında, bireysel yatırımcıların haziran ayından itibaren özerk bölgede kripto ticaretine izin verebileceğini belirtti.

Kurumdan yapılan son açıklamada ayrıca bireysel yatırımcıların yeni kurallara göre yalnızca Bitcoin ve Ethereum gibi yüksek işlem hacmine sahip kripto varlıklar ile işlem yapmasına izin verilmek istendiği paylaşıldı.

Bu hamlenin desteğiyle ise kurumsal yatırımcıların bölgeyi tercih ederek, bölgeye yönelik yatırım miktarını artırması ve kripto para piyasalarının bilinirliğine katkı sağlaması bekleniyor.

Geçtiğimiz yıllarda Kanada ve Breziya'nın 2021 yılında Bitcoin ETF'lerine yeşil ışık yakması ve İsviçre’nin geçtiğimiz yıl dünyanın ilk fiziksel destekli Bitcoin ETF’sine onay vermesi de kripto para piyasalarında olumlu rüzgarlar esmesine sebep olmuştu.

Kripto para yatırımcıları ayrıca ABD’deki Bitcoin vadeli işlem ETF’lerine de yoğun ilgi gösteriyor. Ancak SEC ve diğer düzenleyiciler, kripto para yatırımcılarının korunmasını ve piyasa bütünlüğü ile ilgili endişeleri gerekçe göstererek Bitcoin-spot ETF’lerini onaylama konusunda oldukça temkinli davranıyor. Birçok ETF talebinin reddedilmesine rağmen, ETF taleplerine yönelik başvurulara ise devam ediliyor.

Bu taleplerin olumlu yanıtlanması durumunda orta ve uzun vadeli fiyatlamalarda kripto sektöründe yükselişin de devam edebileceği öngörülebilir.

REKLAMI KAPAT X