Jerome Powell'ın konuşması öncesinde kripto paralar pozitif hareket ediyor

Okuma Süresi: 2 Dakika
Jerome Powell'ın konuşması öncesinde kripto paralar pozitif hareket ediyor
Emre Buruk
30.11.2022 14:01

Sert düşüşlerle yatırımcısını üzen kripto para piyasaları, Fed Başkanı Jerome Powell’ın bugün akşam gerçekleştireceği konuşma öncesinde pozitif hareket ediyor.

FTX Borsası’nın iflasının ardından farklı borsaların da iflasını açıklaması, kripto para yatırımcılarının korku ve endişe yaşayarak piyasadan uzaklaşmasına neden olmuştu.

Bu gelişmelerin ardından 17.000 dolar seviyesinin üzerine çıkmayı deneyen Bitcoin, Fed Başkanı Jerome Powell’ın konuşması öncesinde yükseliş ivmesini arttırıyor. Bu yükselişin, ölü kedi sıçraması olarak tabir edilen ve daha sert düşüşler öncesindeki bir düzeltme olup olmadığı konusunda ise şüpheler devam ediyor. Bu akşam TSI 21:30’da konuşmasını gerçekleştirmesi beklenen Fed Başkanı Powell, para piyasalarında rahatlama yönlü sinyaller verirse kripto para piyasalarında sert yükselişler yaşanabileceği öngörülüyor.

Bitcoin, bu yazının hazırlandığı an itibari ile 16.884 dolar seviyelerinde alıcılarıyla buluşuyor. Bitcoin, aşağı yönlü hareketlerinde 16.243 ve 15.342 dolar seviyelerini destek seviyesi olarak kullanarak güç toplayabilir. 17.322 ve 17.943 dolar seviyeleri ise önemli direnç seviyeleri olarak görülebilir ve bu seviyelerin aşılması yeni yükselişleri de beraberinde getirebilir. Bitcoin'in yükseliş trendine devam edebilmesi için 50 günlük hareketli ortalaması olan 18.437 dolar seviyesinin üzerine çıkmayı başararak bu seviye üzerinde günlük kapanışlar gerçekleştirmeye devam etmesi gerekmektedir.

Ethereum

Geçtiğimiz günlerde Santiment tarafından paylaşılan verilere göre, Ethereum balinalarının 1 milyar dolar seviyelerinde toplu ETH alımı gerçekleştirdiği görüldü. Kripto para piyasalarında sert düşüşler yaşanırken bu ölçüde yüksek alım gerçekleştirilmesi, bu dönemin balinalar tarafından alım fırsatı olarak görüldüğünü işaret etti.

Ethereum ayrıca, Fed Başkanı Powell’ın para politikasında gevşeme yönlü hareket edeceklerini açıklaması durumunda kurumsal yatırımcıların ilk yönelecekleri kripto varlıklar arasında yer alıyor. Bu harekete bireysel yatırımcıların da katılması, Ethereum’un 1.500 dolar direnç seviyesini aşmasını sağlayabilir. Aksi durumda ise, para politikaların sıkılaşmasına yönelik açıklamalar kripto para piyasalarında ki satış baskısını arttırarak yeniden 1.000 dolar seviyelerinin test edilmesine neden olabilir. Bu nedenlerden ötürü, piyasadaki olası yüksek volatiliteli hareketlere karşı dikkatli olunmalı ve piyasa haberleri yakından takip edilmelidir.

Ethereum, bu yazının hazırlandığı an itibari ile 1.266 dolar seviyelerinde alıcılarıyla buluşuyor. Ethereum aşağı yönlü hareketlerinde 1.187 ve 1.126 dolar seviyelerini destek seviyesi olarak kullanıp güç toplayabilir. 1.322 ve 1.377 dolar seviyeleri ise önemli direnç seviyeleri olarak görülebilir ve bu seviyelerin aşılması yeni yükselişleri de beraberinde getirebilir. Ethereum’un 50 günlük hareketli ortalaması olan 1.335 dolar seviyesinin üzerine çıkmayı başararak bu seviyenin üzerinde günlük kapatmalar gerçekleştirmesi ile Ethereum’un yeniden yükseliş trendine devam edebileceği öngörülüyor.

REKLAMI KAPAT X