Kraken’in aldığı ceza sonrasında kripto piyasasındaki son durum ne?

Okuma Süresi: 2 Dakika
Kraken’in aldığı ceza sonrasında kripto piyasasındaki son durum ne?
Emre Buruk
14.02.2023 14:33

Bitcoin’in 24.000 dolar seviyesini aşamamasının ardından SEC’in önde gelen kripto para borsalarından Kraken’e ceza vermesi, kripto para sektöründeki kayıpların derinleşmesine neden oldu.

Bitcoin, Kraken’e verilen cezanın etkisiyle 21.500 dolar seviyelerine kadar geri çekilirken, bu geri çekilmenin ardından 21.500-22.500 dolar bandındaki hareketini sürdürüyor. Bitcoin'in bu bandı aşağı yönlü kırması halinde ise 20.000 destek seviyesi gündeme gelebilir.

Bitcoin

ARK Invest'in CEO'su Cathie Wood, SEC'in son uygulama eylemlerinin kripto para endüstrisinin rekabet gücü üzerinde olumsuz bir etki yaratabileceğini belirtirken, bu gelişme ise özellikle devletlerin ve kurumların kripto para sektörüne olan çekimserliğini artırdı.

Bu gelişmenin ardından geçtiğimiz haftalarda 24.000 dolar seviyesini test eden ve 30.000 dolar direnç seviyesine yükselmesi beklenen Bitcoin, 21.500 dolar seviyesine kadar geriledi.

Bu gerilemenin ardından kripto para sektöründen yüksek miktarda sermaye çıkışı gerçekleşebileceği endişeleri artarken, yeni yatırımcıların da sektöre olan güveni düşüş gösterdi. Bu sebeple, bu gelişmenin orta ve uzun vadede kripto para sektörüne etkileri göz ardı edilmemelidir.

Bitcoin, bu yazının hazırlandığı an itibari ile 21.804 dolar seviyelerinde alıcılarıyla buluşurken, aşağı yönlü hareketlerde 21.323 ve 20.027 dolar seviyeleri destek seviyeleri olarak görülebilir. Yukarı yönlü hareketlerde ise 22.571 ve 23.092 dolar seviyeleri önemli direnç seviyeleri olarak görülerek, bu seviyelerin aşılması halinde yeni yükselişlerin başlaması beklenilebilir.

Ethereum

Bitcoin fiyatlanmasına paralel bir düşüş hareketi yaşayan Ethereum ise 1.500 dolar destek seviyesinde tutunmaya çalışıyor.

Eski Goldman Sachs yöneticisi Raoul Pal ise Ethereum’un son dönemde düşüş hareketi gerçekleştirmesine rağmen bir sonraki boğa koşusunda beş haneli fiyatları test edebileceğini düşündüğünü belirtiyor. Makroekonomi uzmanı Pal, genellikle kripto para birimleri için fiyat tahmininde bulunmadığını belirtse de Ethereum için orta ve uzun vadede 10.000 dolarlık bir fiyatın hedef olarak görülebileceğini söyledi.

Ethereum, bu yazının hazırlandığı an itibari ile 1.507 dolar seviyelerinde alıcılarıyla buluşurken, aşağı yönlü hareketlerde 1.462 ve 1.407 dolar seviyeleri, destek noktaları olarak görülebilir. Yukarı yönlü hareketlerde ise 1.567 ve 1.602 dolar seviyeleri önemli direnç seviyeleri olarak görülebilir ve bu seviyelerin aşılması halinde yeni yükselişler beklenilebilir.

REKLAMI KAPAT X