Kripto para piyasaları ayı sezonunu geride bırakabildi mi?

Okuma Süresi: 2 Dakika
Kripto para piyasaları ayı sezonunu geride bırakabildi mi?
Emre Buruk
18.04.2023 14:32

Bitcoin’in son haftalarda gerçekleştirdiği yükselişle 30.000 dolar seviyesine ulaşması, kripto para piyasalarının ayı sezonunu geride bırakarak boğa sezonuna girdiği yönündeki algıyı güçlendirdi.

2021 yılında yaşanan rallinin ardından 2023 yılında en güçlü değer artışlarından birini yatırımcılarına yaşatan Bitcoin, yılın başından bu yana yaklaşık %80 değer kazandı.

Bitcoin, bu sert yükselişiyle birlikte bu yazının hazırlandığı an itibarıyla 30.000 dolar seviyelerinde tutunmaya çalışarak, 29.917 dolar seviyelerinden fiyatlanıyor.

30.000 dolar seviyesi üzerinde gerçekleşebilecek günlük kapanışlar ve küresel ölçekte para politikalarındaki rahatlamalar ile Bitcoin’in 40.000 dolar seviyesine hareket etmesi beklenebilirken; bu seviyenin altında yapılacak günlük kapanışlarda ise yatırımcıların piyasalara karşı temkinli olmaya devam etmesi gerekmektedir.

Bu sebeple, Bitcoin’de ayı sezonunun geride kaldığının ve boğa piyasasına giriş yapıldığının söylenebilmesi için Bitcoin’in 30.000 dolar üzerinde kapanışlar gerçekleştirmesi ve altcoinlerin de bu yükselişe katılması gerekmektedir.

Bitcoin’de yönün netleşmesi için yatırımcıların odağı ise 3 Mayıs tarihinde açıklanması beklenen faiz kararına çevrildi. Bu kararın ardından kripto piyasalarındaki yönün de daha fazla netleşebileceği söylenebilir.

Ethereum

Kripto piyasasında Shanghai güncellemesi sonrası 1,03 milyon Ethereum’un çekilmiş olduğu görülürken; ağa, 373.000 Ethereum stake edildiği bildirildi.

Ağdan net çıkış miktarının ise 630.000 ETH olarak görülmesine rağmen fiyatlamada olumsuz gelişmeler yaşanmaması ise Ethereum yatırımcılarını memnun etmeye devam etti. Ancak yüksek miktarda Ethereum’un çekilmesi ile oluşan arz bolluğunun satış baskısına dönüşmesi ihtimalinin, Ethereum başta olmak üzere çok sayıda kripto varlığın sert düşüş yaşamasına neden olabileceği unutulmamalıdır.

Ethereum, Shanghai güncellemesi sonrasında an itibarıyla psikolojik seviye olarak nitelendirilen 2.000 dolar seviyesinin üzerinde, 2.104 dolar seviyelerinden alıcılarıyla buluşmaktadır.

Aşağı yönlü hareketlerde 2.050 dolar olan günlük fibonacci seviyesi ve 2.000 dolar olan psikolojik destek seviyesi, izlenebilecek ilk destek noktaları olarak göze çarparken; yatırımcıların düşüş yönlü hareketlerde bu seviyelere hazırlıklı olması gerekmektedir.

Yukarı yönlü hareketlerde ise 2.142 dolar olan günlük fibonacci direnç seviyesinin aşılması durumunda, 2.201 dolar olan haftalık fibonacci direnç seviyesine doğru hareketin hızlanması beklenebilir.

REKLAMI KAPAT X