Kripto para piyasaları enflasyon verilerini bekliyor

Okuma Süresi: 2 Dakika
Kripto para piyasaları enflasyon verilerini bekliyor
Emre Buruk
09.08.2022 18:39

24.000 ABD Doları direnç seviyesine dayanan Bitcoin yarın açıklanması beklenen enflasyon verilerinin etkisiyle yönünü belirleyecek.

Son dönemde yükseliş trendine yönelen Bitcoin’in beklenenin altında enflasyon verileri açıklanması ile yükseliş hareketine devam edebileceği tahmin ediliyor. Enflasyon verilerinin beklenenin altında açıklanması FED’in para politikasının başarılı olduğunu ve Eylül ayındaki faiz artışının daha düşük seviyelerde gerçekleşebileceğini göstereceği için kripto para piyasalar ve borsalar gibi riskli varlıklara sermaye girişi sağlanabilir. Bu senaryonun gerçekleşmesi haftalardır beklenen 28.000 ve 30.000 ABD Doları seviyelerinin test edilmesini sağlayabilir.

Bitcoin

Singapur merkezli kripto para platformu Hodlnaut, “son piyasa koşullarını” gerekçe göstererek tüm para yatırma-çekme, swap ve transfer işlemlerini askıya aldığını belirtti. 500 milyon dolar civarında varlığı olduğunu iddia ettiği platform, merkez bankalarının faizleri artırmasıyla Bitcoin ve altcoin’lerde bu yıl yaşanan sert düşüşlerden etkilenen kripto varlık platformları arasına katıldı. Kripto varlık platformlarının bu tarz sorunlar ile karşı karşıya kalması kripto para piyasalarına olan güveni zedelediği için yeni yatırımcının girmesini zorlaştırıyor ve fiyatlanmalarda olumsuz hareketler gözlemleniyor.

Bitcoin, an itibari ile 23.104 ABD Doları seviyelerinde alıcılarıyla buluşuyor. Aşağı yönlü 22.668 ve 22.128 ABD Doları seviyelerini destek seviyesi olarak kullanarak güç toplayabilir. 23.947 ve 24.876 ABD Doları seviyeleri ise önemli direnç seviyeleri olarak görülebilir ve bu seviyelerin aşılması yeni yükselişleri de beraberinde getirebilir. Bitcoin'in yükseliş trendine devam edebilmesi için 50 günlük hareketli ortalaması olan 21.641 ABD Doları seviyesinin üzerinde günlük kapanışlar gerçekleştirmeye devam etmesi gerekmektedir.

Ethereum

Son dönemde daha sık gündeme gelmeye başlayan ve Merge güncellemesi için gün sayan Ethereum'a TRON kurucusu Justin Sun’dan destek geldi. Sun, 1 milyondan fazla ETH’ye sahip olduklarını belirtirken Ethereum hard forkunun başarılı olması durumunda Ethereum ekosistemini inşa etmek için ETHW topluluğuna ve geliştiricilere ETHW bağışları yapacağını vurguladı. Justin Sun destekli kripto borsası Poloniex de EthereumPOW olarak adlandırılan Ethereum çatalını desteklediğini belirtti.

Kripto para piyasalarında pozitif ayrışmayı başaran Ethereum geri çekilme hareketi yaşayarak an itibari ile 1.690 ABD Doları seviyelerinde alıcılarıyla buluşuyor. Aşağı yönlü 1.644 ve 1.592 ABD Doları seviyelerini destek seviyesi olarak kullanarak güç toplayabilir. 1.829 ve 1.886 ABD Doları seviyeleri ise önemli direnç seviyeleri olarak görülebilir ve bu seviyelerin aşılması yeni yükselişleri de beraberinde getirebilir. Ethereum’un 50 günlük hareketli ortalaması olan 1.374 ABD Doları seviyesinin üzerinde kalabilmesi ve bu seviyenin üzerinde günlük kapatmalar gerçekleştirmesi yükseliş trendine devam edeceğinin göstergesi olarak değerlendirilebilir.

 

REKLAMI KAPAT X