Kripto para piyasaları enflasyon verilerini bekliyor

Okuma Süresi: 2 Dakika
Kripto para piyasaları enflasyon verilerini bekliyor
Emre Buruk
06.09.2022 18:04

Son 10 gündür 20.000 dolar seviyelerinde yatay hareketini sürdüren Bitcoin ABD’nin 13  Eylül’de açıklayacağı enflasyon verileri ile hareket yönünü belirlemeyi bekliyor.

Enflasyon verilerinin beklenenin üzerinde açıklanması FED’in yüksek faiz artışı gerçekleştirme ihtimalini arttıracağı için kripto para piyasalarında sert düşüş hareketi yaşanabilir. Aksi durumda FED’in para politikalarında rahatlama yolunu seçmesi kripto para piyasaları başta olmak üzere riskli piyasalara sermaye artışını tetikleyerek kısa sürede sert fiyat yükselişleri görmemizi sağlayabilir.

Bitcoin

Ülkelerin kripto para piyasalarında düzenleyici faaliyetleri ve bu alandaki baskısı günden güne artıyor. Bazı ülkeler kripto konusunda katı bir politika izleyerek kullanımı yasaklarken, El Salvador gibi ülkeler bu varlıkları resmi para birimi haline getirerek tamamen benimseyebiliyor. Ancak bazı ülkeler de bu kararı halkına oylamasına sunarak kararı halkın vermesini istiyor. Son olarak Avustralya Hazine Bakanlığı, kripto paraların yabancı para birimi olarak vergilendirilmesini iptal edecek yasa tasarısını halka sunacağını belirtti. Kripto paraların halk tarafından benimsenme ve yaygınlaşma sürecinin hızlanması, kripto para piyasalarına yüksek sermaye girişleri sağlayacağı için fiyatlanmalarda sert yükselişler yaşanmasını sağlayabilir. Bu nedenle ülkelerin kripto para piyasalarına yaklaşımları ve güncel gelişmeler yatırımcılar açısından yüksek önem taşımaktadır.

Bitcoin, bu yazının hazırlandığı an itibari ile 19.937 ABD Doları seviyelerinde alıcılarıyla buluşuyor. Aşağı yönlü 19.229 ve 18.322 ABD Doları seviyelerini destek seviyesi olarak kullanarak güç toplayabilir. 20.816 ve 21.626 ABD Doları seviyeleri ise önemli direnç seviyeleri olarak görülebilir ve bu seviyelerin aşılması yeni yükselişleri de beraberinde getirebilir. Bitcoin'in yükseliş trendine devam edebilmesi için 50 günlük hareketli ortalaması olan 22.223 ABD Doları seviyesinin üzerinde günlük kapatmalar gerçekleştirmesi gerekmektedir.

Ethereum

Dolar karşısında güçlü yükseliş hareketi göstermeyi başaramayan Ethereum kripto para piyasalarında ki dominansını arttırmaya devam ediyor. Bugün sabah saatlerinde en önemli kripto para borsasıları arasında görülen Binance’da bugün ETH/BTC işlem çiftinde 0.08434 BTC seviyesine ulaşıldı. Bu seviye 2022 yılı içerisindeki en yüksek seviye olmakla birlikte Ethereum’un yükseliş hareketine başlayabileceği düşüncesini güçlendiren bir etken olarak görülüyor.

Kripto para piyasalarında pozitif ayrışmayı başaran Ethereum, bu yazının hazırlandığı an itibari ile 1.671 ABD Doları seviyelerinde alıcılarıyla buluşuyor. Aşağı yönlü 1.631 ve 1.583 ABD Doları seviyelerini destek seviyesi olarak kullanarak güç toplayabilir. 1.771 ve 1.832 ABD Doları seviyeleri ise önemli direnç seviyeleri olarak görülebilir ve bu seviyelerin aşılması yeni yükselişleri de beraberinde getirebilir. Ethereum’un 50 günlük hareketli ortalaması olan 1.658 ABD Doları seviyesinin üzerinde günlük kapanışlar gerçekleştirmeye devam etmesi yükseliş trendine devam edeceğinin göstergesi olarak değerlendirilebilir.

 

REKLAMI KAPAT X