Kripto para piyasaları Fed’in faiz kararını bekliyor

Okuma Süresi: 3 Dakika
Kripto para piyasaları Fed’in faiz kararını bekliyor
Emre Buruk
01.11.2022 14:07

Bitcoin, son günlerde volatilitesini artırarak 20.000 dolar direncini kırdıktan sonra, yarın açıklanması beklenen Fed’in faiz kararını bekliyor.

Piyasaların 75 baz puanlık faiz artış beklentisinin aksine gerçekleşebilecek faiz artışı, kripto para piyasalarında volatil hareketlerin yaşanmasına neden olabilir. 100 puanlık faiz artışı durumunda riskli görülen kripto para piyasalarından sermaye çıkışı gerçekleşerek olumsuz fiyat hareketleri görülebileceği gibi, 50 puanlik faiz artışı durumunda da piyasalara sermaye girişi yaşanarak sert yükselişler görülebilir. Faiz artışına ek olarak, Fed'in ileriki süreçte sergileyeceği para politikası da kripto para piyasalarında yönün belirlenmesinde etkili olacaktır.

Bitcoin

20.000 dolar seviyesinin üzerinde kalıcı hale gelmeye çalışan Bitcoin, Fed’in politika faizi ile ilgili kararlarını bekliyor. Sınırlı arza sahip olan ve birçok yatırımcının enflasyondan korunma aracı olarak gördüğü Bitcoin, yarın açıklanacak faiz arttırım miktarı ile yüksek volatiliteye sahip fiyat hareketleri gerçekleştirebilir. Özellikle kaldıraçlı ve marjinli alım satım işlemi gerçekleştiren kişilerin bu süreçte çok dikkatli olması gerekmektedir.

Dünyanin önde gelen varlık yöneticim şirketlerinden Apollo Global Management, dijital varlık platformu Anchorage Digital ile anlaşma sağlayarak kripto para depolamaya başladığını belirtti. Bu ortaklığın son dönemde kripto para piyasalarında ihtiyaç duyulan kurumsal yatırım desteğine örnek olabileceği ve benzer kurumsal yatırım talepleri ile yeni bir yükseliş rallisi yaşanabileceği ihtimalleri güç kazandı.

Bitcoin, bu yazının hazırlandığı an itibari ile 20.639 ABD Doları seviyelerinde alıcılarıyla buluşuyor. Aşağı yönlü 19.329 ve 18.822 ABD Doları seviyelerini destek seviyesi olarak kullanarak güç toplayabilir. 21.322 ve 22.126 ABD Doları seviyeleri ise önemli direnç seviyeleri olarak görülebilir ve bu seviyelerin aşılması yeni yükselişleri de beraberinde getirebilir.

Bitcoin'in yükseliş trendine devam edebilmesi için 50 günlük hareketli ortalaması olan 19.563 ABD Doları seviyesinin üzerinde günlük kapatmalar gerçekleştirmeye devam etmesi gerekmektedir.

Ethereum

1.600 dolar seviyelerinde tutunmaya çalışan Ethereum, en yüksek hacimli 10 kripto para borsasına ait olmayan adresler tarafından biriktirilmeye devam ediyor. Eylül ayındaki Merge guncellemesine kıyasla daha fazla Ethereum biriktirildiği görülüyor ve bu adresler Ethereum varlıklarını %6,7 oranında artırmış durumda olduğu belirtiliyor. Bu durum, Ethereum rallisinin neden daha da güçlü bir şekilde devam edebileceği yönündeki ihtimalleri güçlendirmeye devam ediyor.

Kripto para piyasalarında pozitif ayrışmayı başaramayan Ethereum, bu yazının hazırlandığı an itibari ile 1.607 ABD Doları seviyelerinde alıcılarıyla buluşuyor. Aşağı yönlü 1.551 ve 1.503 ABD Doları seviyelerini destek seviyesi olarak kullanarak güç toplayabilir. 1.662 ve 1.692 ABD Doları seviyeleri ise önemli direnç seviyeleri olarak görülebilir ve bu seviyelerin aşılması yeni yükselişleri de beraberinde getirebilir.

Ethereum’un 50 günlük hareketli ortalaması olan 1.375 ABD Doları seviyesinin üzerinde günlük kapanışlar gerçekleştirmeye devam etmesi, yükseliş trendine devam edeceğinin göstergesi olarak değerlendirilebilir.

REKLAMI KAPAT X