Kripto para piyasalarına yüksek volatilite hakim olmaya devam ediyor

Okuma Süresi: 2 Dakika
Kripto para piyasalarına yüksek volatilite hakim olmaya devam ediyor
Emre Buruk
14.03.2023 14:32

Bitcoin, ABD’deki bankacılık krizi, sabit kripto varlıklardaki volatilite ve KuCoin Borsası’na açılan dava ile sert düşüş hareketi sergileyerek 19.500 dolar noktasına geri çekilmesinin ardından ABD Başkanı Joe Biden’ın açıklamaları ile yeniden yükselişe geçerek, 25.000 dolar direnç seviyesine yaklaştı.

Kripto sektöründe devam eden yüksek volatilite yatırımcıların sektöre karşı tedirginliğini artırırken, TSİ 15:30’da açıklanacak enflasyon verisi ve önümüzdeki hafta açıklanacak Fed’in faiz kararı ile kripto para piyasalarında trendin yeni yönünün belirlenmesi bekleniyor.

Bitcoin

Silikon Valley Bank’ın çöküşü başta olmak üzere olumsuz haberler ile düşüş eğilimi gösteren Bitcoin, ABD’nin mali sisteminde yaşanan paniği önlemek için Federal yetkililerin bir dizi tedbir alması sonrasında yükselişine hız kazandırdı.

Özellikle yetkililerin, Silicon Valley Bank’taki tüm sigortasız mevduatları korumayı düşündüğünü belirtmesi, Bitcoin’in yeniden yükseliş gerçekleştirmesini sağlarken; bu süreçte, hem uzun hem de kısa pozisyonlar özelinde yüksek miktarda tasviye gerçekleşti.

Bitcoin ise bu gelişmelerin ardından an itibarıyla 24.614 dolar seviyelerinde alıcılarıyla buluşuyor. Potansiyel geri çekilmelerde 22.487 ve 20.913 dolar günlük fibonacci seviyeleri dikkat edilecek ilk destek seviyeleri olarak takip edilebilir. 25.034 dolar psikolojik direnci ve 26.006 dolar günlük fibonacci seviyeleri ise önemli direnç noktaları olarak izlenilebilir.

Ethereum

Bitcoin fiyatlamasını takip eden Ethereum, 1.400 dolar seviyelerine geri çekilmesinin ardından yeniden 1.650 dolar seviyelerinin üzerine çıkmayı başardı. Ancak Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin’in kısa süre önce 200 Ethereum'u kripto borsasını Kraken’e taşıdığı tespit edildi. Buterin’in bu hareketinin Ethereum yatırımcılarını tedirgin etmesine rağmen ise Ethereum, kripto piyasasındaki olumlu havanın da etkisiyle yükselişini sürdürdü.

An itibarıyla 1.680 dolar seviyelerinde alıcılarıyla buluşan Ethereum’un aşağı yönlü hareketlerinde 1.595 ve 1.512 dolar günlük fibonacci seviyeleri izlenilebilecek kritik destek seviyeleriyken; yukarı yönlü hareketlerde ise 1.720 ve 1.767 dolar seviyeleri önemli direnç noktaları olarak izlenilebilir.

REKLAMI KAPAT X