Kripto para piyasalarında düşüş endişesi artıyor

Okuma Süresi: 2 Dakika
Kripto para piyasalarında düşüş endişesi artıyor
Emre Buruk
07.04.2023 16:00

Bitcoin’in karşılaştığı önemli dirençler olan 28.000 dolar ve 30.000 dolar seviyelerinin üzerinde kalıcılık sağlayamaması, yeniden düşüş gerçekleşebileceğine yönelik ihtimalleri kuvvetlendirirken, kripto para yatırımcılarının da sert düşüş yaşanabileceğine yönelik tedirginliklerini artırıyor.

12 Nisan tarihinde açıklanması beklenen ABD enflasyon verileri öncesinde kripto piyasasına yönelik belirsizlikler artarken; bu verinin açıklanması sonrasında Fed'in faiz artışlarında izleyebileceği yolun ve para politikası stratejisinin daha netleşmesi sonucunda, Bitcoin’in fiyat hareketleri üzerindeki belirsizlikler de ortadan kalkacaktır.

Kripto piyasasında son olarak, Twitter logosunun Dogecoin (DOGE) maskotuna dönüştürülmesi ile birkaç gün boyunca yaşanan sert yükseliş, yeniden kuş logosuna dönülmesi ile yerini sert düşüş hareketine bıraktı.

Bu gelişmeler ile 0,077 dolar seviyelerinden 0,1 dolar seviyesine yükselmeyi başaran Dogecoin ise yeniden 0,081 dolar seviyelerine geri döndü. Bu gelişme ayrıca kripto para piyasaları içerisindeki manipülatif fiyat hareketlerinin ne kadar sert ve hızlı olabileceğini yeniden yatırımcılara göstermiş oldu.

2023 yılında yüksek performans göstermesi beklenen Ripple (XRP) ise piyasanın olumsuz havasından pozitif ayrışmayı başararak 0,5 dolar seviyesinin üzerindeki pozisyonunu korumaya devam ediyor.

Ripple ayrıca SEC ile arasında devam eden dava sürecinin JPMorgan’ın etkisiyle başladığına yönelik iddiaları da araştırmaya çalışıyor. Bu amaçla son olarak, dava içerisinde JPMorgan ve SEC arasındaki iletişimlerin açıklanması talebinde bulunuldu. Bu talebin gerçekleşmesi ile davada Ripple (XRP) lehine gelişmeler yaşanabileceği ve bu durumun fiyatlanmayı olumlu etkileyebileceği öngörülüyor.

Etiketler: bitcoin sec xrp doge Twitter
REKLAMI KAPAT X