Kripto para piyasalarında düşüş sertleşti

Okuma Süresi: 2 Dakika
Kripto para piyasalarında düşüş sertleşti
Emre Buruk
12.05.2023 13:58

27.500 dolar destek seviyesinde tutunmayı başaramayan Bitcoin’de satışlar sertleşirken, Bitcoin’in %4’ün üzerinde kayıp yaşaması sonrasında altcoinlerde de derin değer kayıpları görüldü.

Bitcoin NFT'lerinin yaratmış olduğu tıkanıklık bu haftanın en önemli gündemini oluşturdu. NFT’ler Bitcoin ağında gecikmelere yol açarken, işlem maliyetleri de rekor seviyelere yükseldi.

8 Mayıs 2023 tarihinde ise bir blokun çıkarılma süresi 120 dakikanın üzerine çıkarak, iki yılın en uzun blok çıkarma süresi olarak kayıtlara geçmişti. Bu durumun ise kripto para piyasalarında olumsuz etkilere neden olduğu görüldü.

Son haftalardaki yazılarımda da, 25.000 dolar destek seviyesine gerileme ihtimalinin yüksek olduğunu öngördüğümü belirtmiştim.  Mart 2023 tarihinden bu yana en düşük seviyelerinde alıcıları ile buluşan Bitcoin ise an itibarıyla 26.375 dolar seviyelerinde fiyatlanıyor.

Bu düşüş hareketinin 25.000 destek seviyesine kadar devam edebileceği öngörülürken, küresel piyasalardaki haber akışına bağlı olarak güçlü ve hızlı toparlanmalar da yaşanabilir.

Ethereum

Ethereum Mainnet’inde ise 25 dakika boyunca gerçekleştirilmek istenen işlemlerin onaylanmamış olması, Ethereum ve kripto para yatırımcılarını tedirgin etti. Geçtiğimiz dönemlerde, blokzinciri çalıştıran yazılımdan kaynaklı bir sorun ile benzer bir durumun yaşanmadığı görülmüştü. Bu durumun sebebinin henüz paylaşılmamış olması, benzer ve daha büyük sorunların oluşabileceğine yönelik endişelerin artmasına yol açarak, ethereum üzerinde kısa süreli yoğun satış baskısı oluşmasına neden oldu.

Ethereum, an itibarıyla 1.764 seviyelerinde alıcılarıyla buluşurken, 20 günlük hareketli ortalaması olan 1.868 seviyesinin ve 50 günlük hareketli ortalaması olan 1.847 dolar seviyesinin altında hareketine devam etmektedir.

Ethereum için önemli destek seviyeleri 1.736 ve 1.708 dolar fibonacci günlük pivot seviyeleri olarak görülebilirken, önemli direnç seviyeleri ise 1.828 ve 1.870 olarak takip edilebilir.

Tıklayın: Bitcoin'de düşüş serisi 7. güne taşındı: Analist düşüşü değerlendirdi

REKLAMI KAPAT X