Kripto para piyasalarında tarihi düşüş yaşanıyor

Okuma Süresi: 2 Dakika
Kripto para piyasalarında tarihi düşüş yaşanıyor
Emre Buruk
14.06.2022 14:46

Kripto para piyasalarında önümüzdeki yıllarda da konuşabileceğimiz tarihi bir düşüş hareketi içerisinde bulunuyoruz. 2020 Mart ayında pandemi etkisiyle Amerikan Dolar Endeksi (DXY)’nin sert yükselişi ile borsalarda ve kripto para piyasalarında yaşanan sert düşüş hareketinin benzerini son günlerde yoğun şekilde yaşıyoruz.

Bu düşüş hareketinin her ne kadar FED’in yarın açıklayacağı faiz artış haberi ve finansal sıkılaşma önlemleri ile ilgili olduğu düşünülse de bazı manipülatif işlemlerin gerçekleştiği yönünde şüpheler gün geçtikçe artıyor. Bitcoin’in 20.000 ABD Doları seviyesini aşağı yönlü kırarak 17.000 ABD Doları seviyesini test etmesi ve olumlu piyasa haberleri ile Bitcoin'in güç toplayarak olumlu piyasa haberleri ile 28.000 – 30.000 ABD Doları seviyelerine geri yükselmesi senaryoları da güçlü bir şekilde masada yer almaya devam ediyor. Bu senaryoların hangisinin gerçekleşeceğini haber akışlarını yakından izleyerek öngörebiliriz.

Bitcoin

Glassnode tarafından yayınlanan rapor içerisinde kripto para piyasalarında yaşanan sert düzeltme hareketinin daha da yoğunlaşabileceği ve Bitcoin’deki düşüşün derinleşebileceği belirtildi. Glassnode, zincir üstü metriklerinde son zamanların en düşük seviyelerinde olduğuna dikkat çekerek Luna-Terra krizinin yatırımcının güvenini sarstığını belirtti. Kripto para piyasalarında güven eksikliği nedeniyle yeni sermaye girişinin olmaması ve mevcut yatırımcıların FUD ( korku-endişe-belirsizlik ) dalgasına kapılarak satış baskısı oluşturduğu belirtiliyor. Kripto para piyasalarında yeni yükselişlerin yaşanabilmesi için olumlu fiyat haberleri gözlemlenmelidir.

Bitcoin, an itibari ile 21.752 ABD Doları seviyelerinde alıcılarıyla buluşuyor. Aşağı yönlü 20.683 ve 18.918 ABD Doları seviyelerini destek seviyesi olarak kullanarak güç toplayabilir. 23.778 ve 25.534 ABD Doları seviyeleri ise önemli direnç seviyeleri olarak görülebilir ve bu seviyelerin aşılması yeni yükselişleri de beraberinde getirebilir. Bitcoin’in  yükseliş trendine yeniden dönebilmesi için 50 günlük hareketli ortalaması olan 31.546 ABD Doları seviyesini aşarak bu seviyelerin üzerinde günlük kapatmalar gerçekleştirmesi gerekmektedir.

Ethereum

Bitcoin’in düşüş etkisi ve yoğun satış baskısı nedeniyle 1.000 ABD Doları seviyelerine gerileyerek son ayların en düşük seviyesine ulaşan Ethereum, olumsuz fiyat hareketleri ile yatırımcılarını tedirgin etmeye devam ediyor. 1.000 ABD Doları destek seviyesinin kırılması ile 667 ABD Doları seviyelerine dek düşebileceği öngörülüyor. Bunun yanı sıra Ethereum, Bitcoin'in güçlü toparlanma hareketi göstermeyi başarabilmesi ve kurumsal yatırımcıların etkisiyle olumlu fiyatlanabilmesi de mümkün görünüyor.

Ethereum, 1.156 ABD Doları seviyelerinde alıcılarıyla buluşuyor. Aşağı yönlü 1.098 ve 991 ABD Doları seviyelerini destek seviyesi olarak kullanarak güç toplayabilir. 1.276 ve 1.384 ABD Doları seviyeleri ise önemli direnç seviyeleri olarak görülebilir ve bu seviyelerin aşılması yeni yükselişleri de beraberinde getirebilir. Ethereum’un yükseliş trendine yeniden dönebilmesi için 50 günlük hareketli ortalaması olan 2.106 ABD Doları seviyesini aşarak bu seviyelerin üzerinde günlük kapatmalar gerçekleştirmesi gerekmektedir.

 

REKLAMI KAPAT X