Kripto para piyasalarında yönü, haber akışı belirliyor

Okuma Süresi: 2 Dakika
Kripto para piyasalarında yönü, haber akışı belirliyor
Emre Buruk
04.04.2023 14:53

Psikolojik direnç seviyesi olan 30.000 dolar direncine doğru ilerleyen Bitcoin, son bir haftadır devam eden yoğun haber akışının etkisiyle dalgalı seyrini sürdürüyor.

İlk önce olumlu piyasa haberleri ile sert yükseliş yaşayan Bitcoin, Binance’e yönelik açılan davanın etkisi ile sert düşüş yaşamıştı. Bu gelişmenin ardından ise Binance CEO’su Changpeng Zhao’ya yönelik Interpol tarafından kırmızı bülten ile arama çıkarıldığına yönelik iddialar sebebiyle kısa süreli düşüş yaşanmıştı. Ancak daha sonra haberin yalan bir haber olduğu ve manipülasyon amacı ile ortaya atıldığı ortaya çıktı.

Geçtiğimiz yıllarda da manipülatif hamleleri ile gündeme gelen ve dünyanın en zengin insanları arasında yer alan Elon Musk ise yeni bir manipülasyona daha imza attı.

Buna göre, sahibi olduğu Twitter’ın amblemini Dogecoin amblemi ile değiştiren Musk, Dogecoin’in kısa süre içerisinde %40’a yakın yükseliş gerçekleştirmesine sebep oldu.

Kripto para piyasalarında mevcut piyasa değerinin artması ile bu tarz manipülatif haberlerin etkisinin de zamanla azalabileceği öngörülebilirken, mevcut piyasa derinliğinde bu tarz eylemlerin ilgili coinler üzerinde etkili olmaya devam edebileceği söylenebilir.

Bitcoin ise an itibarıyla 20 günlük hareketli ortalaması olan 27.676 doların üzerinde 28.272 dolar seviyelerinden işlem görmektedir.

Bitcoin için kısa vadede fibonacci destek seviyeleri 27.380 ve 26.643, fibonacci direnç seviyeleri ise 29.046 ve 29.833 olarak takip edilebilir.

Ethereum (ETH)

Bitcoin’in dalgalı hareketleri karşısında güçlü bir duruş sergileyen ve Şangay güncellemesine hazırlanan Ethereum ise kripto para piyasalarından pozitif ayrışmayı başarıyor.

Buna göre, aylık bazda %16, haftalık bazda %5 yükseliş gerçekleştirmeyi başaran Ethereum, 2.000 dolar psikolojik direncine doğru yolculuğunu sürdürmektedir.

Ethereum an itibarıyla 1.832 dolar seviyelerinde alıcılarıyla buluşarak, 20 günlük hareketli ortalaması olan 1.776 dolar seviyesinin üzerindeki pozisyonunu korumayı da başarmaktadır.

Ethereum için fibonacci destek seviyeleri 1804 ve 1758, fibonacci direnç seviyeleri ise 1850 ve 1879 olarak görülebilir.

REKLAMI KAPAT X