Kripto para piyasalarında yükseliş rallisi yaşanabilir

Okuma Süresi: 3 Dakika
Kripto para piyasalarında yükseliş rallisi yaşanabilir
Emre Buruk
19.10.2022 13:59

Geçen hafta ABD enflasyon verilerinin açıklanması sonrasında piyasalardaki belirsizliğin azalması, kripto para yatırımcılarını rahatlatarak Fed'in faiz kararına kadar Bitcoin'de yükseliş rallisi yaşanmasını sağlayabilir.

20.000 dolar direnç seviyesini aşmayı deneyen Bitcoin, başarılı olamayarak 19.000 dolar seviyelerinde tutunmaya çalışıyor. Bu seviye üzerinde kapanışlar gerçekleştirmeyi hedefleyen Bitcoin, piyasadaki risk iştahının canlanmasıyla, yükseliş potansiyelini artırmaya devam ediyor.

Bitcoin

Bitcoin’in 20.000 dolar direncine doğru ilerleyişi devam ederken makroekonomik gelişmelerin fiyat hareketlerine etkisi devam ediyor. Enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından Fed'in 75 baz puanlık faiz artışı gerçekleştireceğine yönelik tahminler güç kazandı.

Tahminler ile kısa süreli sert düşüş yaşayan Bitcoin, belirsizliklerin ortadan kalkmasıyla yükseliş hareketini sürdürmek istiyor. 

Bitcoin, bu yazının hazırlandığı an itibari ile 19.271 ABD Doları seviyelerinde alıcılarıyla buluşuyor. Aşağı yönlü 18.742 ve 18.138 ABD Doları seviyelerini destek seviyesi olarak kullanarak güç toplayabilir. 20.072 ve 20.882 ABD Doları seviyeleri ise önemli direnç seviyeleri olarak görülebilir ve bu seviyelerin aşılması yeni yükselişleri de beraberinde getirebilir.

Bitcoin'in yükseliş trendine devam edebilmesi için 50 günlük hareketli ortalaması olan 19.661 ABD Doları seviyesinin üzerine çıkmayı başararak bu seviye üzerinde günlük kapanışlar gerçekleştirmeye devam etmesi gerekmektedir.

Ethereum

Ethereum, 1.300 dolar seviyesini aşmayı başararak psikolojik direnç olarak görülen 1.500 dolar seviyesine doğru hareketine devam etmek isteyen Ethereum, başarılı olamayarak 1.300 dolar üzerinde tutunma mücadelesine devam ediyor. Ethereum’un 1.300 dolar seviyesi üzerinde tutunmayı başaramaması 1.200 dolar destek seviyesinin test edilmesine neden olabilir. Bu seviyenin de kırılması ile ana psikolojik destek olan 1.000 dolar seviyelerine hareket başlatabilir.

Olumsuz senaryonun yanında, piyasadaki belirsizliklerin azalması ile FED’in faiz artış kararına kadar 1.500 dolar seviyesinin test edilmesi, daha yüksek ihtimal olarak değerlendirilmelidir.

Son dönemde gerçekleştirdikleri alım-satım hareketleri ile kripto para yatırımcılarının yakın takibinde bulunan Ethereum balinaları ise, yüklü miktarda satış yapmaya devam ediyor.

Analiz platformu Santiment’in verilerine göre son beş haftada 4,2 milyar dolar Ethereum satıldı. Bu satış baskısının Ethereum fiyatlanması üzerindeki olumsuz etkileri ise, yeni yatırımcıların piyasaya katılmasını da engelliyor.

Piyasalardaki belirsizliğin son bulması ile yeni yatırımcıların kripto para piyasalarına katılması Ethereum başta olmak üzere Altcoinlerde yükseliş rallisinin başlamasını tetikleyecektir.

Ethereum, bu yazının hazırlandığı an itibari ile 1.306 ABD Doları seviyelerinde alıcılarıyla buluşuyor. Aşağı yönlü 1.276 ve 1.242 ABD Doları seviyelerini destek seviyesi olarak kullanarak güç toplayabilir. 1.348 ve 1.407 ABD Doları seviyeleri ise önemli direnç seviyeleri olarak görülebilir ve bu seviyelerin aşılması yeni yükselişleri de beraberinde getirebilir.

Ethereum’un 50 günlük hareketli ortalaması olan 1.419 ABD Doları seviyesinin üzerine çıkmayı başararak bu seviyenin üzerinde günlük kapatmalar gerçekleştirmesi ile Ethereum’un yeniden yükseliş trendine devam edebileceği öngörülüyor.

REKLAMI KAPAT X