Kripto para piyasalarında yükseliş sinyalleri azalıyor

Okuma Süresi: 2 Dakika
Kripto para piyasalarında yükseliş sinyalleri azalıyor
Emre Buruk
12.08.2022 15:42

24.000 ABD Doları direnç seviyesine dayanan ancak bu seviyeyi halen aşmayı başaramayan Bitcoin enflasyon verilerinin beklenenin aşağısında gelmesi ile gerçekleştirdiği yükseliş hareketini sonlandırabilir.

Kripto para piyasalarına yönelik olumsuz açıklamalar, bazı borsaların iflas etmesi, bazı kripto para ağlarında yaşanan hırsızlık vakaları ve Çin-Tayvan arasındaki gibi kürsel ölçekli krizler kripto para piyasalarında satış baskısını arttırıyor. Bu nedenle Bitcpin yatırımcısının haftalardır ulaşılılmasını beklediği 28.000 ve 30.000 ABD Doları seviyelerine kısa vadede ulaşılamayacağı ve 22.000-20.000 ABD Doları destek seviyelerinin yeninden test edilebileceği tahmin ediliyor.

Bitcoin

Kripto analitik şirketi ve veri sağlayıcısı CryptoQuant, kripto para piyasalarında değişiklik gözlemlenmesi ve yükseliş trendinin yaşanabilmesi için kripto paraların kripto para borsalarında giriş eğiliminin değişmesi gerektiğini söylüyor. CryptoQuant, yayınladığı haftalık Bitcoin rapor içerisinde, enflasyon verilerinin beklenenden düşük gelmiş olmasına rağmen, borsalara Bitcoin girişinin yüksek olduğu için Bitcoin fiyatının ivme kaybedebileceğini iddia ediyor. Borsalara giren kripto para miktarının artması satış baskısını arttırabiliyor ve dolayısıyla fiyatlarda olumsuz hareketler gözlemlenmesi ne neden olabiliyor.

Bitcoin, bu yazının hazırlandığı an itibari ile 23.804 ABD Doları seviyelerinde alıcılarıyla buluşuyor. Aşağı yönlü 23.268 ve 22.528 ABD Doları seviyelerini destek seviyesi olarak kullanarak güç toplayabilir. 24.947 ve 25.876 ABD Doları seviyeleri ise önemli direnç seviyeleri olarak görülebilir ve bu seviyelerin aşılması yeni yükselişleri de beraberinde getirebilir. Bitcoin'in yükseliş trendine devam edebilmesi için 50 günlük hareketli ortalaması olan 21.842 ABD Doları seviyesinin üzerinde günlük kapanışlar gerçekleştirmeye devam etmesi gerekmektedir.

Ethereum

Enflasyon ile mücadele etmekte zorlanan ve bugün tek seferde 950 baz puanlık faiz artışı gerçekleştiren Arjantin kripto para piyasalarına olan ilgisini arttırmaya devam ediyor. Arjantin hükümeti 2023 yılında şehirlere Ethereum Node’ları kurmayı planladıklarını açıklayarak Buenos Aires’in inovasyon ve dijital dönüşüm merkezi olması hedefleniyor. Şehirde kaç düğüm kurulacağı henüz belirsizliğini koruyor ancak bu düğümlerin Buenos Aires hükümetine ait dünya standartlarındaki bir veri merkezlerinde barındırılacağı belirtiliyor. Ülkelerin kripto para piyasalarını kendi finansal ekosistemlerine entegre etmeye başlamaları orta ve uzun vadede fiyatlanmalarda olumlu hareketler görülmesini sağlayabilir.

Kripto para piyasalarında pozitif ayrışmayı başaran Ethereum geri çekilme hareketi yaşayarak bu yazının hazırlandığı an itibari ile 1.879 ABD Doları seviyelerinde alıcılarıyla buluşuyor. Aşağı yönlü 1.843 ve 1.807 ABD Doları seviyelerini destek seviyesi olarak kullanarak güç toplayabilir. 1.923 ve 1.976 ABD Doları seviyeleri ise önemli direnç seviyeleri olarak görülebilir ve bu seviyelerin aşılması yeni yükselişleri de beraberinde getirebilir. Ethereum’un 50 günlük hareketli ortalaması olan 1.420 ABD Doları seviyesinin üzerinde kalabilmesi ve bu seviyenin üzerinde günlük kapatmalar gerçekleştirmesi yükseliş trendine devam edeceğinin göstergesi olarak değerlendirilebilir.

REKLAMI KAPAT X