Kripto para piyasasında satışlar hızlandı: Bitcon 27 bin doların altına geriledi

Okuma Süresi: 2 Dakika
Kripto para piyasasında satışlar hızlandı: Bitcon 27 bin doların altına geriledi
Emre Buruk
28.03.2023 14:42

Kripto para piyasasında 10 Mart tarihinden itibaren gerçekleşen %40'lık yükselişin ardından piyasadaki olumsuz haberlerin artış göstermesinin etkisiyle satışlar hızlandı. Bitcoin böylelikle 27.000 dolar seviyesinin altına kadar geriledi.

Kripto para piyasasının en yüksek işlem hacmine sahip borsası olan Binance’in CEO'su Changpeng Zhao, türev ticaret kurallarını ihlal ettiği iddiası ile ABD Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) tarafından dava edildi.

Davanın Chicago Federal Mahkemesi’nde açıldığı bildirilirken, dava haberinin paylaşılmasıyla kripto para piyasalarında da satışlar derinleşti.

Davanın seyrine göre kripto piyasasında volatilitenin artış göstermesi ve bu durumun da Bitcoin fiyatlamasında etkili olması beklenebilirken, bu nedenle yeni pozisyon almayı düşünen yatırımcıların dava ile ilgili gelişmeleri yakından takip etmesi gerekmektedir.

Olumsuz haber akışının etkisiyle Bitcoin an itibarıyla 26.879 dolar seviyesine kadar gerilese de, 20 günlük hareketli ortalaması olan 25.588 dolar seviyesinin üzerinde işlem görmeye devam etmektedir.

Bitcoin için kısa vadede fibonacci pivot destek seviyeleri 26.382 ve 25.843 olarak, fibonacci pivot direnç seviyeleri ise 28.127 ve 28.666 olarak takip edilebilir.

Ethereum

Ethereum, Bitcoin’in geri çekilmesiyle birlikte sert düşüş yaşamasına rağmen kripto para piyasalarında düşüşten en az etkilenen varlıklar arasında yer almayı başardı.

Ethereum’un bu düşüşten nispeten daha az etkilenmesinde ise yatırım fonlarının Temmuz 2022’den bu yana en yüksek büyüklükteki sermaye girişini gerçekleştirmesi etkili oldu. Yatırım fonlarının bu hamlesi, Ethereum için yükseliş umutlarının da artmasını destekledi.

Ancak Ethereum üzerinden işlem yapan fonların bu hafta 5,2 milyon dolarlık çıkış gerçekleştirdiği de görüldü. Bu durumun ise 12 Nisan’da gerçekleşmesi beklenen Shanghai güncellemesine yönelik endişelerden kaynaklandığı tahmin ediliyor. Ancak bu güncellemenin başarıyla sonuçlanması halinde Ethereum’da yeni yükseliş hareketinin başlaması beklenebilir.

Ethereum fiyatlamasındaki hareketliliğe dair daha fazla bilgi sahibi olmak için yatırımcılar ise kripto paralar üzerinden işlem yapan yatırım fonlarının sermaye giriş-çıkış hareketlerini mutlaka takip etmelidir.

Ethereum, bu yazının hazırlandığı an itibarıyla 1.721 dolar seviyelerinde alıcılarıyla buluşarak 20 günlük hareketli ortalaması olan 1.686 dolar seviyesinin üzerindeki pozisyonunu korumaktadır.

Ethereum için fibonacci pivot destek seviyeleri 1673 ve 1640 olarak, fibonacci pivot direnç seviyeleri ise 1762 ve 1813 olarak takip edilebilir.

REKLAMI KAPAT X