Kurumsal yatırımcılar kripto para piyasalarında fiyat dalgalanmasına neden oluyor

Okuma Süresi: 2 Dakika
Kurumsal yatırımcılar kripto para piyasalarında fiyat dalgalanmasına neden oluyor
Emre Buruk
06.12.2022 14:27

Son haftalarda kripto para piyasalarında yaşanan sert düşüşler bireysel yatırımcıyı kripto para piyasalardan uzak durmaya iterken, kurumsal yatırımcılardan gelen açıklamalar kripto para piyasalarında fiyat dalgalanmasının yaşanmasına neden oldu.

Son olarak, ABD merkezli kripto kredi ve kripto alım-satım hizmeti sunan Nexo, faaliyetlerini durduracağını açıkladı. Bu tarz olumsuz gelişmeler, halihazırda zor günler yaşayan kripto para piyasalarında olumsuz havanın sürmesine neden oldu.

Olumsuz haberlerin yanı sıra, Goldman Sachs’ın kripto para şirketlerine milyonlarca dolarlık yatırım yapmayı planladığı iddiası kripto para piyasalarında olumlu yankı buldu. FTX’in iflasını açıklaması ile kripto para şirketlerinin değerlemelerinin düştüğünü ve yatırımcı güvenini azaldığını düşünen Goldman’ın bu durumdan faydalanarak kripto para şirketlerini almak veya bu şirketlere yatırım yapmak için on milyonlarca dolar harcayabileceği belirtildi.

Bitcoin

FTX’in iflasını açıklamasının ardından aktif olmayan adreslerden 1.200 civarında Bitcoin taşındı. Bu hareketin son günlerde artış göstermiş olması ise bu varlıkların kripto para borsalarında taşınarak satılabilme ihtimalini kuvvetlendiriyor. Ayrıca, FTX’in iflasını açıklamasının ardından harekete geçen eski cüzdanlar arasında 29 Kasım’da toplam 348 BTC harcayan iki cüzdan yer alıyor. Bu gelişmenin halihazırda düşüş hareketi gerçekleştiren Bitcoin’in fiyatlanmasında olumsuz etkileri olabileceği öngörülebilir.

Bitcoin, bu yazının hazırlandığı an itibari ile 16.938 dolar seviyelerinde alıcılarıyla buluşuyor.

Bitcoin, aşağı yönlü hareketlerde 16.316 ve 15.832 dolar seviyelerini destek seviyesi olarak kullanarak güç toplayabilir. 17.421 ve 17.843 dolar seviyeleri ise önemli direnç seviyeleri olarak görülebilir ve bu seviyelerin aşılması yeni yükselişleri de beraberinde getirebilir.

Bitcoin'in yükseliş trendine devam edebilmesi için 50 günlük hareketli ortalaması olan 18.167 dolar seviyesinin üzerine çıkmayı başararak bu seviye üzerinde günlük kapanışlar gerçekleştirmeye devam etmesi gerekmektedir.

Ethereum

1.000 dolar seviyelerinden güç toplayarak yükseliş hareketi gerçekleştiren ve 1.300 dolar direncini test etmeyi hedefleyen Ethereum, Vitalik Buterin’in açıklamaları ile yeniden yükseliş trendini yakalamaya çalışıyor. Ayrıca Buterin, Merge yükseltmesinin ardından zincirin çok daha kararlı ve istikrarlı hale geldiğini ifade etti. 

Ethereum, bu yazının hazırlandığı an itibari ile 1.252 dolar seviyelerinde alıcılarıyla buluşuyor.

Ethereum, aşağı yönlü hareketlerde 1.213 ve 1.174 dolar seviyelerini destek seviyesi olarak kullanarak güç toplayabilir. 1.312 ve 1.368 dolar seviyeleri ise önemli direnç seviyeleri olarak görülebilir ve bu seviyelerin aşılması yeni yükselişleri de beraberinde getirebilir.

Ethereum’un 50 günlük hareketli ortalaması olan 1.332 dolar seviyesinin üzerine çıkmayı başararak bu seviyenin üzerinde günlük kapatmalar gerçekleştirmesi ile Ethereum’un yeniden yükseliş trendine devam edebileceği öngörülüyor.

REKLAMI KAPAT X