Olumsuz haberler, kripto sektöründe kayıpları derinleştirdi: Ripple (XRP) ve Solana (SOL) analizi

Okuma Süresi: 2 Dakika
Olumsuz haberler, kripto sektöründe kayıpları derinleştirdi: Ripple (XRP) ve Solana (SOL) analizi
Emre Buruk
10.03.2023 14:57

Kripto para piyasalarıyla ilgili son günlerde gelen olumsuz haberler, sektörde satış baskısının yoğunlaşmasına sebep olarak Ripple (XRP) ve Solana (SOL) gibi önemli altcoinlerin de sert düşüş yaşamasına neden oldu.

Fed Başkanı Jerome Powell’ın para politikasındaki sıkılaşma yönlü açıklamaları ve New York Başsavcılığı’nın KuCoin’e dava açması önde gelen olumsuz haberler olarak karşımıza çıkarken, ABD’nin önümüzdeki hafta açıklayacağı enflasyon verileri ve 22 Mart tarihinde açıklanacak Fed’in faiz kararı sonrasında kripto para piyasalarındaki yönün netleşmesi beklenebilir.

Ripple

Whale Alert, son iki gün içerisinde yaklaşık 112 milyon XRP'nin farklı adresler arasında taşındığını bildirirken, bu miktarların kripto para borsalarından taşınmaması ise dikkat çekti. Geçtiğimiz dönemlerde yüksek hacimli transferlerin kripto para borsalarından taşındığı durumlarda, sert düşüş hareketleri beraberinde gelmişti. Bu sebeple, olumsuz haberlerin yaygınlaştığı bugünlerde, yüksek hacimli transferlerin takip edilmesi fiyatlamalar içinde oldukça yüksek önem arz etmektedir.

Ripple (XRP) ayrıca kripto para piyasalarında yaşanan sert düşüşe rağmen an itibarıyla 0,3626 dolar seviyelerinden işlem görerek, geçtiğimiz hafta sahip olduğu seviyelere yakın hareketini sürdürmektedir.

Buna göre XRP, 20 günlük hareketli ortalaması olan 0,3800 dolar seviyesinin hemen altında hareketini sürdürmeye devam ederken, bu seviye üzerinde gerçekleşebilecek günlük kapanışlarda ise yükseliş trendinin güçlenebileceği söylenebilir.

XRP’nin aşağı yönlü hareketlerinde ise 0,357 ve 0,345 dolar seviyeleri, fibonacci destek seviyeleri olarak takip edilebilir.

Solana

Bir dönem sergilediği yükseliş hareketiyle 30 dolar seviyesine ulaşmayı hedefleyen Solana (SOL), para piyasalarındaki olumsuz haberlerin etkisiyle, %10’a yakın bir günlük düşüş yaşadı. Yaşadığı bu son düşüşle 16,5 dolar seviyelerine kadar gerileyen Solana’da, olumsuz haberlerin gündemdeki yerini koruması halinde 15 dolar destek seviyesi yüksek önem arz etmektedir.

Solana (SOL), bu yazının hazırlandığı an itibarıyla kripto para piyasalarında yaşanan sert düşüşün etkisiyle 21,91 dolar seviyesindeki 20 günlük hareketli ortalamasının ve 22,82 dolar seviyesindeki 50 günlük hareketli ortalamasının altında 16,22 dolar seviyelerinden alıcıları ile buluşuyor.

Solana’da fibonacci destek seviyeleri olan 15,7 ve 14,6 dolar seviyelerinin destek seviyesi olarak değerlendirilmesinin yanında, psikolojik destek seviyesi olan 15 dolar seviyesi de yüksek önem taşımaktadır.

Etiketler: xrp sol kripto para
REKLAMI KAPAT X