Ons gümüşte takip edilecek kritik destek: 22 USD

Okuma Süresi: 3 Dakika
Ons gümüşte takip edilecek kritik destek: 22 USD
Osman Bayrak
10.02.2023 09:53

Ons gümüş 24,50 USD seviyesinde karşılaştığı direnci aşamayarak yönünü aşağı çevirdi. Bu geri çekilmeyle ons gümüş, dikkat edilmesi gereken kritik destek 22 USD seviyesine kadar geriledi.

Ons gümüş 24,50 USD seviyesinden itibaren kuvvetli bir geri çekilmeyle 22 USD seviyesine kadar düştü. Ons gümüşün düşüş yapısını incelediğimizde ilk düşüş 24,63 USD zirvesinden 23,50 USD seviyesine kadar yaşandı. Bu düşüşte düşüşün derinliği yaklaşık 1,1 USD kadardı. Bir süre 23,50 USD seviyesinde vakit geçiren ons gümüş için önemli destek ise 23,40 USD seviyesi oldu. Bu seviyenin de kırılmasıyla birlikte teknik anlamda 1,1 USD’lik bir düşüş daha tetiklenmiş oldu. Teknik açıdan 1,1 USD’lik derinliğe ulaşması beklenen ikinci düşüş 1,20 USD’lik bir düşüş derinliğine ulaşarak 22,30 USD seviyesini test etti. Her ne kadar az önce bahsettiğim ilk düşüşün öngörülmesi zor olsa da ikinci düşüş teknik anlamda trade edilebilecek olgunlukta bir düşüştü.

Ons gümüş ayrıca geçtiğimiz cumadan itibaren yatay bir bant hareketi içinde hareket etmektedir. Bu bandın destek bölgesi 22 USD’den, direnç bölgesi de 22,60 USD’den geçmektedir. Her ne kadar direnç bölgesi 4 kez test edilmesine rağmen bu hafta direnç bölgesi üzerinde kalıcılık görülemedi. Fakat burada dikkat edilecek en önemli unsur ons gümüşün 22 USD seviyesini aşağı kırıp kırmayacağıdır. Çünkü fiyatın bir sonraki haftaki hareketi burada görülebilecek kırılmaya bağlı olacaktır.

Ons gümüşün yakın vade hareketlerini incelediğimizde 22 USD seviyesi önemli bir destek olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu desteğin kırılması halinde ons gümüşün son 2 haftada sergilediği hareketleri göz önüne alırsak 20 USD seviyesi önemli bir hedef haline gelebilir. Bu da fiyatlarda yaklaşık %10’luk bir düşüşün daha yaşanma ihtimalini masaya taşımaktadır. Göstergeleri de incelediğimizde dün yaşanan düşüş sonrasında göstergeler de düşüşü destekleyecek şekilde yeni pozisyonlarını almaya başladı. RSI, MACD ve DMI saatlik vadede sat sinyali oluşturdular. Bu sinyalin 4 saatlik ya da günlük grafiklerde yaşanıp yaşanmayacağını ise bugün gerçekleşecek haftalık kapanışa göre belirli olacaktır. Bu ihtimalin ortadan kalkması için de ons gümüşün haftalık kapanışının 22,60 USD seviyesi üzerinde olması yeterli olacaktır.

Ons gümüşte yaşanan geri çekilme gram gümüşün de 13,37 TL seviyesine dek geri çekilmesine neden oldu. Günlük grafiklerin sat sinyalinde olduğu gram gümüş, ons gümüş bir tur daha geri çekilir ise daha önce kırdığı direnç seviyesi olan 12,30 TL seviyesi yeni bir destek olarak karşımıza çıkabilir. Henüz daha dar vadede pozitif uyumsuzluk oluşmadığı için düşüşün son bulacağı seviyeyi tayin etmek zorlaşmaktadır.

Son olarak son dönemde güçlenen dolar endeksinde önemli bir yapı oluşmaya başladı. 101 seviyesinden 104 seviyesine dek yükselen DXY saatlik grafikte flama formasyonu yapmaktadır. Eğer DXY yeniden 104 seviyesi üzerine çıkarsa 107 seviyesi potansiyel olarak hedef olacaktır. DXY’nin bu yönde güçlenmesi halinde ise değerli metallerde bir geri çekilme sürecinin yaşanması kaçınılmaz olabilir. Bu nedenle gümüş yatırımcılarının bir gözü de ABD Dolar endeksi olan DXY’de olmalı.

Yaşadığımız son deprem felaketinde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, geride kalanlara sabırlar diliyorum. Enkaz altında kalıp kurtarılmayı bekleyen yurttaşlarımız için ise mucizelerin peş peşe yaşanmasını temenni ediyorum. Deprem felaketi sonrasında gece gündüz canla başla çaba sarfeden tüm çalışanlara da teşekkürü bir borç bilirim.

REKLAMI KAPAT X