Ripple, Bitstamp hisselerini satın alarak etki alanını genişletmeyi hedefliyor

Okuma Süresi: 1 Dakika
Ripple, Bitstamp hisselerini satın alarak etki alanını genişletmeyi hedefliyor
Emre Buruk
26.05.2023 16:09

Küresel belirsizliklerin artması sonrasında kripto para sektörüne yönelen kurumsal yatırımcılar, Ripple gibi altcoinlere olan ilgisini artırmaya devam ederken; Ripple ise farklı yatırımları ile etki alanını genişletmeyi hedefliyor.

Kripto şirketi Ripple, Metaco‘yu 250 milyon dolara satın almasının ardından Bitstamp hisselerini satın aldı. Buna göre Ripple (XRP), bu yatırımıyla şirketin mevcut faaliyet alanını genişletmek ve operasyon çeşitliliğini artırmayı hedeflediğini belirtti.

Şirketin bu son hamlesi ise büyüme ve genişleme adımlarının devam edeceğinin sinyalini verdi. Ayrıca bu yatırımı ile Ripple, ABD’nin ardından Avrupa’ya açılmayı hedeflediğini göstererek yeni sermaye girişlerine ortam hazırlayamayı amaçladığını ortaya koydu.

Avrupa’nın yanında Asya’daki etkinliğini de arttırmayı hedefleyen blockchain teknoloji şirketi Ripple (XRP) ayrıca geçtiğimiz günlerde farklı ülke ve finansal kuruluşlara hizmet sunmak amacıyla CBDC platformunu oluşturduğunu ve Hong Kong’un dijital para birimi projesinde de yerini alacağını duyurmuştu.

Teknik bazda incelendiğinde ise Ripple (XRP), son günlerde gündeme gelen olumlu piyasa haberlerinin etkisiyle %3,08'e yakın bir yükseliş ile 0,4653 dolar seviyelerinden işlem görmektedir.

Ripple (XRP), bu yazının hazırlandığı an itibarıyla 0,455 dolar olan 20 günlük hareketli ortalamasının üzerinde hareketini sürdürürken, bu seviye üzerinde gerçekleştirebileceği günlük kapanışlar ile yükseliş trendine devam etmesi beklenebilir.

0,5 dolar psikolojik direnç seviyesinin kırılması durumunda ise mevcut yükselişin sertleşebileceği öngörülebilir.

REKLAMI KAPAT X