Ripple ve Cardano Analizi

Okuma Süresi: 3 Dakika
Ripple ve Cardano Analizi
Emre Buruk
02.06.2022 16:37

Bitcoin sert düşüş hareketi ile yeniden 29.600 ABD Doları seviyelerini test ederken, Ripple ve Cardano gibi altcoinlerde ise yeni yatırımcı girişi azalması sebebiyle satış baskısı artıyor ve olumsuz fiyat hareketleri görülüyor.

Bitcoin bugünlerde 30.000 ABD Doları seviyelerini test edebilir ve bu seviyenin üzerinde kalmayı başararak 31.500 ABD Doları seviyesini aşabilirse yükseliş potansiyelini arttırmaya devam edebilir. Ancak birçok önemli borsaya Bitcoin ve Ethereum başta olmak üzere kripto para girişi yaşanması sert satış hareketlerinin gelebileceği korkusunun artmasına neden oluyor. 

Ripple

Son dönemde kurumsal yatırımcıların ilgi gösterdiği XRP 0.4 ABD Doları destek seviyesinde tutunmaya devam ediyor. Kripto para piyasalarındaki belirsizliğin devam etmesi çok sayıda Altcoine olduğu gibi XRP’ye de yeni sermaye girişinin düşük olmasına neden oluyor. Bitcoin fiyatlanmasının stabilite kazanması veya yükselişe geçmesi ile yükseliş potansiyeline sahip XRP’de sert fiyat hareketleri görülebilir.

Ripple ve SEC arasında devam eden davanın hakimi Sarah Netburn, SEC’nin eski üst düzey yöneticisi William Hinman’ın kurum içi konuşmalarının ortaya konacağı ve tartışılacağı bir toplantı için 7 Haziran gününü seçtiğini belirtti. Bu toplanti içerisinde Ripple lehinde gerçekleşebilecek gelişmelerin XRP fiyatlanmasına olumlu etkileri olabileceği tahmin ediliyor.

XRP, 0.3974 ABD Doları seviyelerinde alıcılarıyla buluşuyor. Aşağı yönlü 0.383 ve 0.368 ABD Doları seviyelerini destek seviyesi olarak kullanarak güç toplayabilir. 0.419 ve 0.441 ABD Doları seviyeleri ise önemli direnç seviyeleri olarak görülebilir ve bu seviyelerin aşılması yeni yükselişleri de beraberinde getirebilir. XRP'nin yükseliş trendine yeniden dönebilmesi için 50 günlük hareketli ortalaması olan 0.548 ABD Doları seviyesini aşarak bu seviyelerin üzerinde günlük kapatmalar gerçekleştirmesi gerekmektedir.

Cardano

Bitcoin’in 32.000 ABD Doları seviyesinin üzerine çıkan yolculuğunda sert yukseliş hareketi gerçekleştirmeyi başardı. 30 Mayıs tarihinde 0.47 ABD Doları seviyelerinde alıcıları ile buluşan ADA, 0.68 ABD Doları seviyelerine kadar yükselmeyi başardı ancak Bitcoin’in düşüşü ile 0.57 ABD Doları seviyelerine geri döndü.

Cardano tabanlı bir DEX olan ADAX’ın V2 yayına girerken testnet’te yeni bir sürüm başlatıldığı belirtildi. ADAX’ın, Cardano’ya benzer “order-book” tabanlı merkezi olmayan bir borsa olduğu belirtilirken DEX'in tüm kullanıcılar için hızlı ve sorunsuz işlemler sağlamak için, Plutus ile yazılmış akıllı sözleşmeler içerdiği öne sürüldü. Bu gelişme ile ekosistemin bilinirliğini ve etki alanı arttırarak ADA’ya olan talebin artabileceği öngörülüyor.

0.5573 ABD Doları seviyelerinde alıcılarıyla buluşan ADA, aşağı yönlü 0.5162 ve 0.4811 ABD Doları seviyelerini destek seviyesi olarak kullanarak güç toplayabilir. 0.6087 ve 0.6651 ABD Doları seviyeleri ise önemli direnç seviyeleri olarak görülebilir ve bu seviyelerin aşılması yeni yükselişleri de beraberinde getirebilir. ADA'nın yükseliş trendine yeniden dönebilmesi için 50 günlük hareketli ortalaması olan 0.5968 ABD Doları seviyesini aşarak bu seviyelerin üzerinde günlük kapatmalar gerçekleştirmesi gerekmektedir.

 

REKLAMI KAPAT X