Ripple ve Cardano’da yükseliş potansiyeli dikkat çekiyor

Okuma Süresi: 2 Dakika
Ripple ve Cardano’da yükseliş potansiyeli dikkat çekiyor
Emre Buruk
18.05.2023 14:29

Küresel belirsizliklerin etkisi ile kripto para piyasalarına yönelen yatırımcıların Ripple (XRP) ve Cardano (ADA) gibi varlıklara olan ilgisi artış gösterirken; bu ilgi sonucunda sektördeki olumsuz esen rüzgarlara rağmen XRP ve ADA’nın yükseliş gerçekleştirme potansiyeli de kuvvetleniyor.

Ripple ile SEC arasında devam eden davanın belirsizliği ile yaşanan sert düşüşler sonrasında davanın 2023 yılı içerisinde sonuçlanacağına yönelik görüşlerin güç kazanması, kurumsal yatırımcıların Ripple’a olan ilgisinin de artmasına yol açtı.

Davanın sonucuna yönelik tahminlerin artış gösterdiği bu dönemde, dava sonucuyla ile ilgili gelişmelerin fiyat üzerinde etkili olması beklenebilirken, belirsizliklerin ortadan kalması sonrasında trendin daha net görülmesi sağlanacaktır.

Ripple (XRP), bu yazının hazırlandığı an itibarıyla 0,469 dolar seviyesinden alıcıları ile buluşurken, yükselişin devamı durumunda 0,5 dolar seviyesi ilk takip edeceğimiz kritik psikolojik direnç seviyesi olarak karşımıza çıkacaktır.

Ayrıca önümüzdeki günlerde davaya dair gelişmeler ile yaşanabilecek sert yükseliş hareketleri, bu kritik direnç seviyesinin üzerine çıkılmasını sağlayarak, 2022 yılında aşılamayan 1 dolar seviyesinin test edilmesine destek olabilir.

Cardano (ADA)

Kripto para yatırım fonlarından yüksek miktarda çıkışlar gerçekleşmesine rağmen Cardano (ADA) ise 500.000 dolar nakit girişi yaşayarak, yatırımcıların ilgisini çekmeyi başardığını gösterdi.

Son dönemde piyasada genelindeki nakit çıkışlarına rağmen yaşanan bu sermaye girişi sonrasında ise fiyatlamalarda genel olarak yatay ve olumlu bir tablo ortaya çıktı. Cardano için bu durum ayrıca kısa vadede yükseliş potansiyelini artıran temel bir katalizör oldu.

Ayrıca, Bitcoin ve Ethereum ağlarında yaşanan tıkanıklara rağmen Cardano ekosistemi, cBTC ile bankacılık işlemleri gerçekleştirebileceğini duyurdu. Bu durum ise token ile günlük işlemlerin yanında, kredi ve merkeziyetsiz borsalarda alım satım faaliyetlerinin gerçekleştirilebileceğinin fiyatlanmasına yol açtı.

Tüm bu sebeplerle, bu gelişmelerin orta ve uzun vadede Cardano (ADA) fiyatlamasına pozitif katkısının olması ve yükseliş gerçekleştirme potansiyelini kuvvetlendirmesi beklenebilir.

Tıklayın: Ripple, kripto saklama şirketi Metaco'yu satın aldı

Etiketler: bitcoin xrp ADA kripto para
REKLAMI KAPAT X