Ripple ve Terra Analizi

Okuma Süresi: 2 Dakika
Ripple ve Terra Analizi
Emre Buruk
11.05.2022 15:34

Kripto para piyasalarının son günlerde yaşadığı sert düşüşlerin sebepleri arasında FED’in faiz kararı ve para politikalarındaki sıkılaşma yönlü hareketleri olduğu düşünülüyordu. Geçtiğimiz günlerde yaşanan sert düşüşler ile ilgili piyasa yapıcıların da içerisinde bulunduğu yüksek hacimli işlemlerin gerçekleştiği ortaya çıktı.

Bu manipülatif sert hareketlerin küçük yatırımcıların yanında bazı büyük yatırımcıların da yüksek zararlar ile karşılaşmasına neden olduğu açıkça görüldü. 30.000 ABD Doları kritik destek seviyesine kadar düşüş yaşamasının ardından yükselişe geçip geçemeyeceği merak konusu olan Bitcoin için 28.000 ABD Doları seviyesi bir diğer kritik destek seviyesi olarak görülüyor.

Ripple (XRP)

Kripto para piyasalarındaki çöküş içerisinde 0.5 ABD Doları destek seviyesine tutunmaya çalışan XRP ile ilgili yükseliş beklentisi devam ediyor. Finder tarafından gerçekleştirilen bir anket içerisinde yer alan uzmanlar XRP’nin 2.5 ABD Doları seviyelerine ulaşabileceğini öngördü. 1 ABD Doları seviyesinin kritik direnç seviyesi olarak görüldüğü belirtilirken SEC ile devam eden bu dava sürecinin olumlu sonuçlanması ile 1 ABD Doları seviyesinin aşılması ile yeni bir boğa yükselişi görülebileceği tahmin ediliyor.

XRP an itibari ile 20 günlük hareketli ortalaması olan 0,613 doların altında, 0,4846 dolar seviyelerinde işlem görüyor. Günlük bazda RSI(14) değeri 29,862 ve STOCHRSI(14) değeri ise 30,933 seviyelerinde olumlu olarak görülmektedir. XRP için önemli destek seviyeleri 0,413/0,448/0,478; önemli direnç seviyeleri ise 0,532/0,578/0,618 olarak öngörülmektedir.

Terra (LUNA)

Geçtiğimiz haftalarda en yüksek piyasa değerine sahip kripto para birimleri arasında yer alan LUNA’ya Altcoinler ve kripto para piyasaları için hazırladığım yazılarımda daha önce yer vermemiştim. Son günlerde yaşanan LUNA ve UST fiyatlanmasındaki sert düşüş Terraform Labs’ın Kurucu Ortağı ve CEO’su Do Kwon, projenin en yetkili ismi olarak UST'nin yaşadığı krizi kabul etti. Yaşananlarla ilgili kurtarma planının yakın olduğunu belirten CEO’nun ne yapacağı ve piyasa yapıcıların ne tepki vereceği merak konusu olmayı sürdürüyor. Yaşanan gelişmelerin kripto para piyasalarındaki sert düşüşü de tetiklediği öngörülürken kısa vadeli toparlanmanın gerçekleşememesi Bitcoin’in dolayısıyla Altcoinlerin düşüş hareketinin hızlanmasına neden olabilir.

An itibariyle 1,07 seviyelerinde alıcılarıyla buluşan LUNA, 20 günlük hareketli ortalaması olan 73,87 seviyesinin altında ve 50 günlük hareketli ortalaması olan 87,23 ABD Doları seviyesinin altında hareketine devam etmektedir. Günlük bazda RSI(14) değeri 19,22 ve STOCHRSI(14) değeri 0 seviyelerinde olumsuz olarak görülmektedir. LUNA’nın sert düşüşü nedeni ile önemli destek ve direnç seviye tahminleri sağlıklı yapılamamaktadır ve bu nedenle paylaşılmamaktadır.

 

REKLAMI KAPAT X