Ripple (XRP) Sec davasının sonuçlanması beklentisiyle yükselişte

Okuma Süresi: 2 Dakika
Ripple (XRP) Sec davasının sonuçlanması beklentisiyle yükselişte
Emre Buruk
25.11.2022 13:31

Geçtiğimiz haftalarda FTX'in iflasını duyurması gibi olumsuz haberlerle sert düşüş yaşayan Ripple (XRP), Sec davasının sonuçlanması beklentisiyle yükselişe geçti.

Kripto para piyasalarındaki olumsuz haber rüzgarları sebebi ile yeni yatırımcının temkinli kalması, kripto para piyasalarındaki nakit akışını ve piyasa hacmini olumsuz etkileyerek sert düşüş hareketleri görmemize neden oldu.

Solana ve diğer birçok altcoin, kurumsal yatırımcıların kripto para piyasalarında oluşturduğu satış baskısının etkisinden kurtulamadı. Günlük %1-2 civarı kayıp yaşayan altcoinlerin yeniden yükseliş hareketi sergileyebilmesi için Bitcoin’in yükseliş hareketine başlaması ve kurumsal yatırımcıların yeniden talep oluşturması gerekmektedir.

Ripple (XRP)

Ripple (XRP) ile Sec arasında yaklaşık iki yıldır devam eden dava süreci, Ripple (XRP) fiyatlamalarının yanında kripto para ekosisteminin genelinde de olumsuz etkiler yarattı. Son gelişmelere göre 5 Aralık 2022’e kadar her iki tarafın cevap özetlerinin kamuya açıklanacağı belirtildi. Davayla ilgili aralık ayı içerisinde erken kararın duyurulması beklenirken, önümüzdeki nisan ayı öncesinde davanın sonuçlanmasına yönelik beklentiler güç kazandı. Erken kararın ise Ripple (XRP) lehine açıklanması durumunda Ripple (XRP) fiyatlamalarında hızlı yükselişler görülebilir.

Ripple (XRP) an itibari ile 0,407 dolar seviyelerinde alıcıları ile buluşuor. Ripple (XRP)’nin 20 günlük hareketli ortalaması olan 0,386 dolar seviyesinin üzerinde gerçekleştireceği günlük kapanışlar, yükseliş trendinin devam edebilmesi adına yüksek önem taşımaktadır. Günlük bazda RSI(14) değeri 51,29 seviyelerinde nötr  ve STOCHRSI(14) değeri ise 100,00 seviyelerinde olumlu olarak görülmektedir. XRP için önemli destek seviyeleri 0,3568/0,3622/0,3726 önemli direnç seviyeleri ise 0,437/0,460/0,489 olarak öngörülmektedir.

Solana (SOL)

Geçtiğimiz haftalarda Alameda Research‘ün satışlarıyla birlikte büyük bir düşüş yaşayan Solana’nın ise eski günlerine dönüp dönemeyeceği merak edilmeye devam ediyor. Altcoinlerin amiral gemisi Ethereum'un rakibi olarak görülen Solana, birçok alandaki sıralamalarda gerilemeye devam ediyor. Son olarak TVL gücü alanında 11. sıraya gerileyen Solana’nın yeni yatırımcıları eskisi kadar cezbetmeyeceğine yönelik görüşler de bu doğrultuda artmaya devam ediyor.

An itibariyle 14,12 dolar seviyelerinde alıcılarıyla buluşan Solana (SOL) 20 günlük hareketli ortalaması olan 16,21 seviyesinin ve 50 günlük hareketli ortalaması olan 25,11 dolar seviyesinin altında hareketine devam etmektedir. Solana'nın (SOL) 50 günlük hareketli ortalamasının üzerinde günlük kapanışlar gerçekleştirmeyi başarması yükseliş hareketinin yeniden başlamasını sağlayabilir. Günlük bazda RSI(14) değeri 36,19 olarak olumsuz gözükürken STOCHRSI(14) değeri 91,24 seviyelerinde olumlu durumdadır. Solana (SOL) için önemli destek seviyeleri 12,21/12,79/13,27; önemli direnç seviyeleri ise 14,67/14,98/15,32 olarak öngörülmektedir.

REKLAMI KAPAT X