Ripple (XRP) ve Solana (SOL) Analizi

Okuma Süresi: 2 Dakika
Ripple (XRP) ve Solana (SOL) Analizi
Emre Buruk
08.06.2022 14:12

Kripto para yatırımcılarının gözde altcoinleri Ripple (XRP) ve Solana (SOL) kripto para piyasalarındaki olumsuz hareketler sebebiyle yatırımcılarını mutlu etmeyi başaramıyor.

2022 yılı içerisinde olumlu fiyat beklentilerine sahip XRP ve Solana, Bitcoin fiyatlanmasının olumlu hareketler sergilemeyi başarabilmesi ile yeniden yükseliş trendine girebilme potansiyellerini koruyorlar.

Ripple

0.38-0.42 ABD Doları bandındaki yatay serüvenine devam eden XRP, 0.4 ABD Doları seviyesinin üzerinde tutunmaya çalışıyor. Ripple ile SEC arasındaki dava sürecinin devam ediyor olması, Bitcoin’in gerçekleştirdiği sert düşüş hareketleri ve kripto para piyasalarında ki yüksek volatilite XRP yatırımcısının korku ve endişe duymasına neden oluyor. Buna ek olarak, yeni yatırımcının kripto para piyasalarına sermaye girişi gerçekleştirmemesi fiyatlarda olumsuz hareketler görülmesini tetikliyor.

Ripple, tüketiciler ve perakendeciler arasında kripto varlıklarının benimsenmesinin artırılması amacı ile Berlin merkezli Lunu şirketi ile ortaklık anlaşması imzalamadığını duyurdu. Bu ortaklık ile lüks ürün satıcılarının Ripple’ın Liquidity Hub hizmeti üzerinden ödeme kabul edeceği belirtilerek Avrupa bölgesinde lüks ürünler satan mağazalara POS terminali ve online modüller aracılığıyla kripto para ile ödeme alma desteği sunuyor. Bu gelişmenin kripto para piyasalarına orta ve uzun vadede olumlu etkileri olacağı tahmin ediliyor.

XRP, 0,3989 ABD Doları seviyelerinde alıcılarıyla buluşuyor. Aşağı yönlü 0,389 ve 0,372 ABD Doları seviyelerini destek seviyesi olarak kullanarak güç toplayabilir. 0,421 ve 0,435 ABD Doları seviyeleri ise önemli direnç seviyeleri olarak görülebilir ve bu seviyelerin aşılması yeni yükselişleri de beraberinde getirebilir. XRP’nin yükseliş trendine yeniden dönebilmesi için 50 günlük hareketli ortalaması olan 0,501 ABD Doları seviyesini aşarak bu seviyelerin üzerinde günlük kapatmalar gerçekleştirmesi gerekmektedir.

Solana

Solana Vakfı, İsviçre merkezli kuruluş Solana Ventures ile ortak hareket edeceğini belirterek bu yeni fonu Güney Kore’de büyümekte olan Web3 girişimlerine hibeler sunmak ve bu girişimlere yatırım yapmak amacıyla kullanacağını vurguladı. Solana Vakfı’nın açıklamasında Güney Kore’deki kripto girişimlerini desteklemek amacıyla 100 milyon dolarlık fon kurulduğu belirtilerek Solana’nın orta ve uzun vade için Web3 girişimlerine olan ilgisi açıkça ortaya konmuş oldu. Bu alandaki gelişmelerin Solana fiyatlanmalarına olumlu etkileri olabileceği ve ekosistemin ileriye dönük gelişim gösterebileceği tahmin edilmektedir.

39,3 ABD Doları seviyelerinde alıcılarıyla buluşan Solana, aşağı yönlü 37,08 ve 34,86 ABD Doları seviyelerini destek seviyesi olarak kullanarak güç toplayabilir. 42,07 ve 44,71 ABD Doları seviyeleri ise önemli direnç seviyeleri olarak görülebilir ve bu seviyelerin aşılması yeni yükselişleri de beraberinde getirebilir. Solana'nın yükseliş trendine yeniden dönebilmesi için 50 günlük hareketli ortalaması olan 64,70 ABD Doları seviyesini aşarak bu seviyelerin üzerinde günlük kapatmalar gerçekleştirmesi gerekmektedir.

 

REKLAMI KAPAT X