Ripple (XRP) ve Solana (SOL) Analizi

Okuma Süresi: 2 Dakika
Ripple (XRP) ve Solana (SOL) Analizi
Emre Buruk
27.07.2022 17:55

Bugün Türkiye saati ile 21:00 sularında FED’in faiz kararı ve para politikaları ile ilgili açıklamaları XRP ve Solana gibi birçok Altcoin başta olmak üzere kripto para piyasalarında volatil fiyat hareketleri gerçekleşmesine neden olabilir.

Hatırlanacağınız üzere Bitcoin'in 24.000 ABD Doları seviyesinin “Boğa Tuzağı” olabileceğini belirterek kripto para piyasalarında yeni düşüş hareketleri gerçekleşebileceğini belirttim. FED’in faiz kararı ve para politikası ile ilgili açıklamaları kripto para piyasaları gibi riskli görülen varlıklardan sermaye çıkışını tetikleyerek Altcoinlerde sert düşüş hareketleri gözlemlenmesine neden olabilir. Bu nedenle yeni pozisyon açacak kişilerin bu gelişmeleri takip ederek yatırımda bulunmaları yüksek öneme sahiptir.

Ripple (XRP)

Ripple ile ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) arasında devam eden davada Ripple lehine gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. SEC, XRP topluluğunun davaya dahil olmasını engellemek adına girişimlerde bulunmuştu ancak yargıç ise bu itirazı reddetti. Bu gelişme ile 69.000 XRP sahibinin davaya müdahil olmaya devam edeceği tahmin ediliyor. Bu gelişme her ne kadar Ripple adına olumlu görülse de dava süresi üzerindeki etkisi belirsizliğini koruyor. Davanın 2023 yılı içerisinde karara bağlanması bekleniyor.

XRP, 0,3336 ABD Doları seviyelerinde alıcılarıyla buluşuyor. Aşağı yönlü 0,329 ve 0,321 ABD Doları seviyelerini destek seviyesi olarak kullanarak güç toplayabilir. 0,342 ve 0,346 ABD Doları seviyeleri ise önemli direnç seviyeleri olarak görülebilir ve bu seviyelerin aşılması yeni yükselişleri de beraberinde getirebilir. XRP’nin yükseliş trendine yeniden dönebilmesi için 50 günlük hareketli ortalaması olan 0,341 ABD Doları seviyesini aşarak bu seviyelerin üzerinde günlük kapatmalar gerçekleştirmesi gerekmektedir.

Solana (SOL)

40 ABD Doları üzerinde tutunmaya çalışan ancak başarılı olamayan solana 36,5 ABD Doları seviyelerinde işlem görüyor. VC fonu Cyber ​​Capital’in kurucu ortağı Justin Bons, Solana ekibinin gerçek dolaşımdaki arz ile ilgili yanlış beyan paylaştığını belirtti. Bons, üçüncü bir tarafça açıklanan ve 13 milyon Solana bulunduran bir cüzdanı hatırlatarak bu konuda manipülasyon yapıldığını vurguladı. Önümüzdeki günlerde de yükselen volatilite ile benzer manipülatif hareketlerin görülebileceği tahmin ediliyor.

37,1 ABD Doları seviyelerinde alıcılarıyla buluşan Solana, aşağı yönlü 35,08 ve 33,86 ABD Doları seviyelerini destek seviyesi olarak kullanarak güç toplayabilir. 37,17 ve 38,01 ABD Doları seviyeleri ise önemli direnç seviyeleri olarak görülebilir ve bu seviyelerin aşılması yeni yükselişleri de beraberinde getirebilir. Solana'nın yükseliş trendine yeniden dönebilmesi için 50 günlük hareketli ortalaması olan 36,54 ABD Doları seviyesini aşarak bu seviyelerin üzerinde günlük kapatmalar gerçekleştirmesi gerekmektedir.

 

REKLAMI KAPAT X