Ripple (XRP) ve Solana (SOL) Analizi

Okuma Süresi: 3 Dakika
Ripple (XRP) ve Solana (SOL) Analizi
Emre Buruk
21.09.2022 17:57

Kripto para piyasalarında düşüş hareketi gerçekleşmesine rağmen başarılı bir yükseliş gösteren XRP, kripto para yatırımcılarının dikkatini çekmeye devam ediyor.

FED’in yarın açıklayacağı faiz kararı ile kripto para piyasalarında trend yönünün belirlenebileceği düşünülüyor. Bu gelişme ile birlikte XRP ve Solana gibi yükseliş potansiyeli barındıran Altcoinlerin sert yükseliş hareketi gösterebileceği, yeni bir Boğa rallisi başlama ihtimali de masada yer alıyor. Faiz kararının beklenenin üzerinde olması durumunda ise riskli varlıklardan sermaye çıkışı yaşanabileceği için düşüş hareketi görülebilir. Bu nedenle yarın Türkiye saati ile 14.00’da açıklanması beklenen faiz kararı ve etkileri yakından takip edilmelidir.

Ripple

Ripple ile SEC arasında sürmekte olan davanın Ripple lehindeki gelişmeler ile ilerlemesi XRP fiyatlanmasında sert yükseliş hareketi yaşanmasını tetikledi. 2023 yılı içerisinde sonuçlanması beklenen davanın sonucunun Ripple lehine olması ve dava ile ilgili belirsizliklerin ortadan kalkması XRP fiyatlanmasında olumlu etkiler görülmesini sağlayacaktır. Bu gelişmelerin etkisi ile XRP’nin yükseliş rallisine başlayacağı yönündeki öngörüler güçlenmeye devam ediyor. Buna ek olarak, yeni ortaklıklar kurarak etki alanını arttırma amacı taşıyan XRP orta ve uzun vadede olumlu fiyat hareketi potansiyeli taşımaktadır.

XRP, 0,4038 ABD Doları seviyelerinde alıcılarıyla buluşuyor. Aşağı yönlü 0,3921 ve 0,3837 ABD Doları seviyelerini destek seviyesi olarak kullanarak güç toplayabilir. 0,4172 ve 0,4293 ABD Doları seviyeleri ise önemli direnç seviyeleri olarak görülebilir ve bu seviyelerin aşılması yeni yükselişleri de beraberinde getirebilir. XRP’nin yükseliş trendine yeniden dönebilmesi için 50 günlük hareketli ortalaması olan 0,3553 ABD Doları seviyesinin üzerinde günlük kapatmalar gerçekleştirmeye devam etmesi  gerekmektedir.

Solana

Son dönemde 38 dolar seviyesinin üzerine çıkmayı başaran ancak bu seviyenin üzerinde tutunmayı başaramayarak 30 dolar seviyelerine kadar geri çekilme hareketi gerçekleştiren Solana, 30-34 dolar bandında hareketine devam ediyor. Eski Goldman Sachs yöneticisi Raoul Pal,  Ethereum rakibi olarak görülebilen Solana ve Avalanche için olumlu görüşlerini belirtti. Pal, kripto para piyasasının eninde sonunda tekrar toparlanacağını vurgulayarak Ethereum ve bazı Altcoinlerin bu süreçte çok önemli projelere imza attığını vurguladı. Gerekli koşulların oluşması ile  Solana ve Avalanche’ın hem bireysel yatırımcının hem de kurumsal yatırımcının ilgisini çekme potansiyelinin çok yüksek olduğunu belirtti. Ethereum liderliğindeki bir sonraki boğa koşusunda bu iki Altcoinin yeni zirvelere imza atabileceği göz önünde bulundurulabilir.

31,69 ABD Doları seviyelerinde alıcılarıyla buluşan Solana, aşağı yönlü 30,74 ve 29,62 ABD Doları seviyelerini destek seviyesi olarak kullanarak güç toplayabilir. 33,56 ve 34,78 ABD Doları seviyeleri ise önemli direnç seviyeleri olarak görülebilir ve bu seviyelerin aşılması yeni yükselişleri de beraberinde getirebilir. Solana'nın yükseliş trendine yeniden dönebilmesi için 50 günlük hareketli ortalaması olan 35,99 ABD Doları seviyesinin üzerinde günlük kapatmalar gerçekleştirmeye başlaması gerekmektedir.

REKLAMI KAPAT X