Ripple (XRP) ve Solana (SOL) analizi

Okuma Süresi: 2 Dakika
Ripple (XRP) ve Solana (SOL) analizi
Emre Buruk
24.02.2023 15:30

Çarşamba günü yayımlanan Fed tutanaklarında bazı katılımcıların 50 baz puanlık faiz artışından yana olmasının ardından küresel piyasalarda risk iştahı azalırken, kripto para piyasalarında da geri çekilme hızlanmıştı. Bu geri çekilmenin ardından ise kripto sektöründe bugün yükseliş hakim oldu.

Kripto sektöründe yaşanan bu son yükselişe rağmen küresel çapta düşen risk iştahının özellikle kripto para sektörü gibi riskli bir piyasada olumsuz etkilerinin daha derin olabileceği unutulmamalı, bu durumun ayrıca altcoinlerden sermaye çıkışına yol açabileceği ve kısa vadeli fiyatlamalarda olumsuz senaryolar oluşturabileceği göz ardı edilmemelidir.

Ripple (XRP)

Ripple (XRP), son dönemlerde artan yüksek hacimli transferleriyle yeniden gündeme gelmeye başladı. Buna göre, balinaların son 24 saat içerisinde yaklaşık değeri 92,3 milyon dolar olan 240 milyon token transferi gerçekleştirdiği tespit edildi. Dört farklı balinanın gerçekleştirdiği bu hareketlerin ise herhangi bir kripto para borsası ile ilişkili olmadığı düşünülüyor.

Geçtiğimiz dönemlerde kripto para borsalarında bu denli yüksek hacimli token transferlerinin ardından kripto varlıklar üzerinde satış baskısı artarak, olumsuz fiyat hareketleri görülmüştü.  Bu neden Ripple (XRP) yatırımcılarının, kripto para borsalarında giren ve çıkan yüksek hacimli transferleri takip etmesi yüksek önem taşımaktadır.

Ripple (XRP) an itibarıyla yatay hareketlerle 0,3879 dolar seviyelerinden işlem görürken, aynı zamanda 0,3892 dolar olan 20 günlük hareketli ortalamasının da hemen altında seyrini sürdürmektedir. XRP’nin bu seviye üzerinde gerçekleştirebileceği günlük kapanışlar ile yükseliş trendine yeniden başlayabileceği öngörülebilirken, günlük RSI(14) değeri 48,54 seviyelerinde nötr ve STOCHRSI(14) değerinin ise 61,58 seviyelerinde olumlu olduğu görülmektedir.

XRP için önemli olabilecek destek seviyeleri 0,369/0,374/0,382 ve önemli direnç seviyeleri 0,392/0,397/0,406 olarak takip edilebilir.

Solana (SOL)

Hatırlanacağı üzere, kripto para borsası FTX‘in iflasından oldukça olumsuz etkilenen ve uzun süre satış baskısı yaşayan Solana, bu gelişmenin ardından sert düşüşler yaşamıştı.

Ancak, Ethereum’un rakibi olarak görülen Solana (SOL), herkesin yok olacağını düşündüğü bir dönemde yeniden yükselişe geçmeyi başararak, yaklaşık %100’lük bir artış gösterdi.

Kripto para piyasalarında genel havanın olumlu olması durumunda bu artışın devam etmesi beklenebilirken; Fed'in para politikasındaki tutumunun, Solana (SOL) içerisinden sermaye çıkışlarının yaşanmasına da neden olabileceği unutulmamalıdır.

Bitcoin’in son dönemlerde gerçekleştirdiği yükselişe paralel hareket eden ve 23,81 dolar seviyelerinde alıcılarıyla buluşan Solana (SOL), 22,97 dolar seviyesindeki 20 günlük hareketli ortalamasını ve 22,22 dolar seviyesindeki 50 günlük hareketli ortalamasını aşmayı başarması durumunda yükselişini hızlandırabilir.

Solana’nın günlük RSI(14) değeri 53,16 seviyesinde ve STOCHRSI(14) değeri 45,23 seviyelerinde nötr durumunda bulunurken, Solana (SOL) için önemli destek seviyeleri 22,62/23,11/23,42 ve önemli direnç seviyeleri 24,38/24,87/25,43 olarak takip edilebilir.

REKLAMI KAPAT X