Ripple (XRP) ve Solana (SOL) analizi

Okuma Süresi: 2 Dakika
Ripple (XRP) ve Solana (SOL) analizi
Emre Buruk
17.03.2023 14:42

19.600 dolar seviyelerine kadar inen Bitcoin, geçtiğimiz hafta küresel piyasalarda yaşanan olumsuz gelişmeler sonrasında Biden yönetiminin ve FED’in destek açıklamalarının ardından sert yükselişler kaydetmişti. Bu sebeple analizimizde bu yükselişin Ripple ve Solana'ya olan etkilerini inceleyeceğiz.

Son dönemlerde oldukça sert fiyat hareketleri sergileyen Bitcoin, bugün itibarıyla ise 26.000 dolar direnç seviyesini aştı. 

Bitcoin’de yaşanan yükseliş, Ripple (XRP) ve Solana (SOL) gibi altcoinlerde de olumlu bir havanın oluşmasına sebep olurken; bu gelişmelerle ilerleyen süreçte de Bitcoin dominansının azalması ve sermayenin altcoinlere geçiş yapması beklenebilir. Bu durum ise çok daha sert yükselişlerin gerçekleşmesine yol açabilir.

Ripple (XRP)

Ripple, Blockchain Founders Fund ile Web3 odaklı start-up’ları geliştirmek amacıyla stratejik bir ortaklık anlaşması kurduğunu duyurdu. Bu ortaklık ile halihazırda yüksek potansiyele sahip blockchain şirketlerinin erken aşamalarda desteklenebilmesi hedeflenerek kripto para ekosisteminin de gelişimine katkı sağlanması amaçlanıyor. Bu durum ise Ripple’ın (XRP), Asya pazarındaki hakimiyetini arttırarak orta ve uzun vadede olumlu fiyat hareketleri gösterme potansiyelini artırıyor.

Ripple (XRP), bu yazının hazırlandığı an itibarıyla 0,365 dolar seviyelerinde işlem görerek, geçtiğimiz hafta sahip olduğu seviyelere yakın hareket etmektedir. Ripple (XRP) ayrıca 20 günlük hareketli ortalaması olan 0,3800 dolar seviyesinin hemen altında hareketini sürdürmeye devam etmektedir. Bu seviye üzerinde gerçekleşebilecek hareketlerde ise yükseliş trendinin güç kazanması beklenebilirken; aşağı yönlü hareketlerde 0,357 ve 0,345 dolar Fibonacci destek seviyeleri takip edilmelidir.

Solana (SOL)

Kripto para piyasalarında geçtiğimiz hafta hakim olan olumsuz haberler ile özellikle NFT pazarındaki satışlardan olumsuz etkilenen Solana 17 dolar seviyesine geri çekildikten sonra Bitcoin’in gerçekleştirdiği yükseliş ve piyasadaki haber akışının olumluya dönmesi ile sert bir yükseliş gerçekleştirerek 20 dolar direnç seviyesini aşmayı başardı. Solana’nın yeni ve kurumsal yatırımcıların ilgisini çekmeyi başarması halinde eski parlak günlerine yeniden ulaşabileceği söylenebilir.

Solana (SOL), kripto para piyasalarında yaşanan sert yükseliş ile 20,57  dolar seviyesinde alıcıları ile buluşurken, 20 günlük hareketli ortalaması 20,45 dolar seviyesinin üzerinde ve 50 günlük hareketli ortalaması 22,21 dolar seviyelerinin altnındaki seyrini sürdürüyor. Fibonacci destek seviyeleri olan 19,13 ve 18,56 dolar seviyeleri, destek seviyesi olarak izlenebilirken, direnç seviyeleri için ise 50 ve 200 günlük hareketli ortalamalar olan 22,21 ve 22,83 dolar seviyeleri takip edilebilir.

Etiketler: bitcoin xrp sol kripto para
REKLAMI KAPAT X