SEC Başkanı Gensler, kripto para piyasalarındaki volatiliteyi artırdı

Okuma Süresi: 2 Dakika
SEC Başkanı Gensler, kripto para piyasalarındaki volatiliteyi artırdı
Emre Buruk
28.02.2023 12:10

Sec Başkanı Gary Gensler, kripto para piyasalarına yönelik yaptığı açıklamalar ile yüksek volatilite yaşanmasına sebep oldu.

Sec Başkanı Gary Gensler, ABD düzenleyicilerinin Bitcoin’i bir emtia olarak destekleyebileceğini ancak diğer tüm kripto para birimlerinin ise menkul kıymet olarak kabul edilebileceğini belirtti. Ticaret Bakanlığı ise Sec veya bir mahkemenin herhangi bir kripto para birimini menkul kıymet olarak belirlemesi durumunda o varlığa yönelik işlemleri durduracağını belirtti. Bu gelişmelerin ardından 24.000 dolar seviyesini aşmaya çalışan Bitcoin ve birçok altcoin ise geri çekilme hareketini hızlandırdı.

Bitcoin

Kripto para piyasasının küresel çapta en büyük oyuncuları arasında yer alan Digital Currency Group (DCG), alt şirketi Genesis’in iflası ve kripto para piyasasındaki düşüşü gerekçe göstererek 2022 yılında 1,1 milyar dolar zarar ettiğini bildirdi. Kurumsal yatırımcıların ise bu tarz yüksek miktarda kayıplar açıklaması, kripto para piyasalarına yeni girecek küçük yatırımcıların endişe duymasına ve sermaye girişinin düşük olmasına neden oldu. Bu durumun kısa ve orta vadeli fiyatlamalarda da etkisinin olabileceği unutulmamalıdır.

Bitcoin, an itibarıyla 23.256 dolar seviyelerinde alıcılarıyla buluşuyor. Aşağı yönlü hareketlerde 22.192 ve 21.492 dolar seviyeleri destek seviyesi olarak görülebilirken, 24.128 ve 25.092 dolar seviyeleri ise önemli direnç noktaları olarak takip edilebilir. Bu seviyelerin aşılması durumunda ise yükselişlerin hız kazanması beklenebilir.

Ethereum

Bitcoin’in volatil fiyat hareketlerine eşlik etmeye devam eden Ethereum (ETH) ise Shanghai hard fork‘u öncesinde test ağı Sepolia‘daki Shapella yükseltmesini başarılı bir şekilde tamamlamayı başardı. Ethereum, son dönemlerde ağ yapısındaki güncellemeler ve değişikliklerle olumlu bir genel görünüm sunsa da, piyasadaki genel olumsuz hava nedeniyle yükseliş hareketini hızlandıramadı.

Mart ayı içerisinde açıklanacak enflasyon verileri ve faiz kararlarının piyasa beklentilerinin aksine bir yön izleyerek kripto varlıkları desteklemesi durumunda ise Ethereum da psikolojik direnç seviyesi olan 2.000 dolar test edilebilir.

1.620 dolar seviyelerinde alıcılarıyla buluşan Ethereum’da aşağı yönlü hareketlerde 1.561 ve 1.512 dolar seviyeleri destek seviyesi olarak görülebilir. 1.687 ve 1.732 dolar seviyeleri ise önemli direnç seviyeleri olarak takip edilebilir ve bu seviyelerin aşılması yeni yükselişleri de beraberinde getirebilir.

REKLAMI KAPAT X