Solana (SOL) ve Ripple (XRP) analizi

Okuma Süresi: 2 Dakika
Solana (SOL) ve Ripple (XRP) analizi
Emre Buruk
16.12.2022 14:44

Kripto para piyasalarında merkez bankalarının faiz kararlarıyla volatilitenin yükseldiği bir haftanın ardından Solana ve Ripple'ı inceleyelim.

Fed’in açıkladığı faiz kararının beklenene uygun gerçekleşmesi ve ABD enflasyon verilerinin beklenenden düşük gelmesi sonrasında kripto para piyasalarındaki yükseliş tahminleri de kuvvetlendi. Ancak kripto para piyasalarındaki olumsuz haberler ile devletlerin kripto para piyasalarına yönelik uyguladığı kısıtlamalar kurumsal yatırımcıların sermaye girişlerini olumsuz etkiledi. Ancak, resesyon endişeleriyle kurumsal yatırımcıların yeni kaçış kapıları araması, orta vadede kripto para sektörünün yeniden yükseliş yaşamasını sağlayabilir.

Ripple (XRP)

Ripple (XRP), kripto para piyasalarındaki mevcut satış baskısının etkisiyle düşüş gerçekleştiriyor. XRP'de fiyat artışlarının gerçekleşmesi ise uzun süredir devam eden Ripple davasının olumlu sonuçlanmasına bağlı bulunuyor. Bununla birlikte veriler, Bitcoin'in düzeltme hareketi içinde olmasına rağmen balinaların XRP biriktirme çılgınlığının arttığını gösteriyor.

Ancak, XRP fiyatının yükselişe geçememesi sebebiyle, yeni yatırımcıların sermaye girişi azalarak fiyatlamalardaki durgunluğun devam etmesine yol açıyor. Ripple için ilk hedef ise yılbaşında ve 2023 Ocak ayı içerisinde 0,5 dolar olarak görünüyor. 2023 içerisinde SEC ile devam eden davanın sonuçlanmasıyla ivme kazanabilecek Ripple (XRP), kurumsal yatırımcının ilgisini tekrar kazanabildiği durumda yeniden yükseliş hareketine başlayabilir.

Ripple (XRP) an itibari ile 0,3643 dolar seviyelerinde alıcıları ile buluşuor. XRP’nin 20 günlük hareketli ortalaması olan 0,3892 dolar seviyesinin üzerinde gerçekleşecek günlük kapanışlar da yükseliş trendinin devam edebilmesi adına yüksek önem taşımaktadır. Günlük bazda RSI(14) değeri 38,59 seviyelerinde olumsuza yakin görülmektedir. XRP için önemli destek seviyeleri 0,3462/0,3523/0,3576 önemli direnç seviyeleri ise 0,3757/0,3828/0,3896 olarak öngörülmektedir.

Solana (SOL)

FTX borsasının iflası sırasında yüksek miktarlarda Solana (SOL) satılmış olması ise, Solana (SOL) fiyatlamalarındaki olumsuz senaryonun en büyük nedeni olarak görülüyor. Kripto para piyasalarında devam eden belirsiz ve negatif havanın etkisi ile bu fiyat hareketinin kısa ve orta vadede sürebileceği öngörülüyor.

Birçok yatırımcının güvendiği ve Ethereum’un rakibi olarak görülen Solana (SOL), fiyat hareketleri ile yatırımcılarını mutsuz etmeye devam ediyor. Ayrıca, uzun vadeli planlarının diğer kripto varlıklara kıyasla zayıf kaldığı düşünülen Solana (SOL), yeni yatırımcılara ulaşmakta zorlanarak yatay hareketlerine devam ediyor.

An itibariyle 13,43 dolar seviyelerinde alıcılarıyla buluşan Solana (SOL), 20 günlük hareketli ortalaması olan 13,69 seviyesinin üzerinde ve 50 günlük hareketli ortalaması olan 18,14 dolar seviyesinin altında hareketine devam etmektedir. Solana'nın (SOL) 50 günlük hareketli ortalamasının üzerinde günlük kapanışlar gerçekleştirmeyi başarması, yükseliş hareketinin yeniden başlamasını sağlayabilir. Günlük bazda RSI(14) değeri 40,29 olarak olumsuz gözükürken STOCHRSI(14) değeri 49,73 seviyelerinde nötr durumdadır. Solana (SOL) için önemli destek seviyeleri 12,51/12,73/13,18; önemli direnç seviyeleri ise 13,87/14,18/14,73 olarak öngörülmektedir.

REKLAMI KAPAT X