Solana (SOL) ve Ripple (XRP) analizi

Okuma Süresi: 3 Dakika
Solana (SOL) ve Ripple (XRP) analizi
Emre Buruk
23.12.2022 15:47

Kripto para piyasalarındaki durgunluk, altcoinlerde de etkisini gösterek fiyatlamalarda düşüş yaşanmasına yol açıyor. Bu sebeple yazımın devamında Solana ve Ripple altcoinlerini analiz edeceğim.

Kurumsal yatırımcıların risk iştahındaki düşüklük, kripto para piyasaları gibi risk odaklı piyasalara sermaye akışını kısıtlayarak yeni yatırımcının altcoinlere yönelmesini engelliyor ve piyasadaki durgunluğun sürmesini sağlıyor.

Bu durgunluğun sonlanmasında ise ABD'den gelebilecek sözlü yönlendirmeler etkili olabilir. 2023 yılı içerisinde Fed’in para politikasını yumuşatmaya başlaması da yılın devamında yeni bir yükseliş rallisi yaşanmasını sağlayabilir. Bunun gerçekleşmesi durumunda enflasyondan korunmak isteyen yatırımcılar, kripto para piyasalarında ki sınırlı varlıklara yönlenerek altcoinlerde de bir yükseliş hareketi başlatabilir.

Ripple (XRP)

Santiment’in 21 Aralık tarihinde açıkladığı verilere göre, 1 milyon ile 10 milyon XRP bulunduran cüzdan sayısının aralık ayında 1.617’ye ulaştığı görüldü. Balina ve köpek balığı olarak tanımlanan yüksek bakiyeli XRP yatırımcılarının, bu ay içerisinde toplam arzın %7,23‘üne sahip olması ise yeni bir rekor olarak kayıtlara geçti. Bu yatırımcıların, SEC ile Ripple arasında devam eden dava sürecinin olumlu sonuçlanma ihtimaline yönelik XRP depoladığı düşünülürken, kripto para piyasalarında gerçekleşebilecek olumlu gelişmelerin devam etmesi durumunda Ripple özelinde de yükseliş hareketleri gözlemleyebiliriz.

Ripple (XRP) an itibari ile 0,3503 dolar seviyelerinde alıcıları ile buluşuor. Ripple (XRP)’nin 20 günlük hareketli ortalaması olan 0,3712 dolar seviyesinin üzerinde gerçekleştireceği günlük kapanışlar, yükseliş trendinin devam edebilmesi adına yüksek önem taşımaktadır.

Günlük bazda RSI(14) değeri 39,69 seviyelerinde olumsuza yakin ve STOCHRSI(14) değeri ise 39,86 seviyelerinde olumsuz olarak görülmektedir. XRP için önemli destek seviyeleri 0,3362/0,3413/0,3466 önemli direnç seviyeleri ise 0,3577/0,3622/0,3686 olarak öngörülmektedir.

Solana (SOL)

Düşüş hareketini sonlandıramayan Solana ise NFT alanındaki etkisini arttırmaya devam ediyor. NFT pazarında bir numara olmayı sürdüren Ethereum’un ardından Solana ikinci sırada yer alıyor. Ancak son aylarda kripto para piyasalarına yönelik ilginin azalması, NFT pazarındaki sermayenin de azalmasına neden oldu.

Bu hafta içerisinde de %15’lik düşüş yaşayan Solana (SOL), FTX borsasının 2022 Kasım ayı içerisinde iflasını açıklamasının ardından %67’e yakın düşüş kaydetmişti. Bu düşüşün temel sebeplerinden biri ise FTX borsasının iflası sırasında yüksek miktarda Solana (SOL) satışının gerçekleşmesi olarak görüldü.

Solana (SOL), kripto para piyasalarında sunmuş olduğu avantajlar ile orta ve uzun vadede kurumsal yatırımcı desteğini kazanabilir ise ancak o zaman kalıcı bir yükseliş hareketi başlayabilir.

An itibariyle 11,83 dolar seviyelerinde alıcılarıyla buluşan Solana (SOL) 20 günlük hareketli ortalaması olan 13,10 seviyesinin üzerinde ve 50 günlük hareketli ortalaması olan 15,34 dolar seviyesinin altında hareketine devam etmektedir.

Solana'nın (SOL) 50 günlük hareketli ortalamasının üzerinde günlük kapanışlar gerçekleştirmeyi başarması yükseliş hareketinin yeniden başlamasını sağlayabilir. Günlük bazda RSI(14) değeri 35,34 olarak olumsuz gözükürken STOCHRSI(14) değeri 14,33 seviyelerinde nötr durumdadır. Solana (SOL) için önemli destek seviyeleri 10,21/10,76/11,28; önemli direnç seviyeleri ise 12,47/12,89/13,63 olarak öngörülmektedir.

Etiketler: kripto para sol xrp
REKLAMI KAPAT X