Solana (SOL) ve Ripple (XRP) analizi

Okuma Süresi: 3 Dakika
Solana (SOL) ve Ripple (XRP) analizi
Emre Buruk
30.12.2022 15:22

2022 yılı sona ererken kripto varlıklar, üzerlerinde bulunan satış baskısını yenemeyerek düşüş hareketini sürdürmeye devam ediyor.

Kripto para piyasalarındaki olumsuz haberler ile devletlerin kripto para piyasalarına yönelik uyguladığı kısıtlamalar, kurumsal yatırımcıların sermaye girişlerini kısıtlamaya devam ederken, Solana (SOL) gibi altcoinler ise sert düşüşler ile yeni yatırımcılarının kirpto para piyasalarına katılmasını önlüyor.

Her ne kadar enflasyon rakamları beklentilerin altında açıklanmaya başlasa da, resesyon endişeleriyle kurumsal yatırımcıların yeni kaçış kapıları araması orta vadede kripto para sektörünün yükseliş hareketi yaşamasına sebep olabilir.

Ripple (XRP)

Ripple (XRP), yılın son günlerinde beklenen hedef fiyatı olan 0,5 dolar seviyesine ulaşamadı. Buna rağmen, 2023 yılı içerisinde Sec ile arasındaki dava sürecinin sonuçlanması, Ripple (XRP) yatırımcısının yüzünü güldürebilecek en önemli gelişme olmayı sürdürüyor. Ripple’ın (XRP) kurumsal yatırımcılara olan ilgisinin artması ve yeni ortaklıklara imza atarak etki alanını arttırması ise 2023 yılı içerisinde Ripple (XRP) fiyatlanmasında beklenilen yükselişin görülebilmesi adına en önemli gelişme olarak bulunuyor.

Kripto para piyasalarında karanlık günler devam ederken birçok kripto para borsasına ve kripto cüzdanlarına siber saldırılar da durmaksızın devam ediyor. Son olarak XRP Ledge geliştiricisi Wietse Wind, Ripple tarafından yürütülen bir Airdrop etkinliğinin olmadığını vurgulayarak yatırımcılarını dolandırıcılara karşı uyardı.

Bu sebeple, piyasalardaki olumsuz fiyat hareketleri nedeniyle kazanç elde edemeyen kötü niyetli kişilerin bu tarz saldırı ve girişimlerine karşı ve sahte hesap kullanılarak yapılabilecek dolandırıcılıklara karşı dikkatli olmalısınız.

Ripple (XRP) an itibari ile 0,3379 dolar seviyelerinde alıcıları ile buluşuyor. Ripple (XRP)’nin 20 günlük hareketli ortalaması olan 0,3592 dolar seviyesinin altında gerçekleştireceği günlük kapanışlar, yükseliş trendinin devam edebilmesi adına yüksek önem taşımaktadır. Günlük bazda RSI(14) değeri 37,98 seviyelerinde ve STOCHRSI(14) değeri ise 33,25 seviyelerinde olumsuz olarak görülmektedir. XRP için önemli destek seviyeleri 0,3167/0,3213/0,3256 önemli direnç seviyeleri ise 0,3467/0,3522/0,3591 olarak öngörülmektedir.

Solana (SOL)

Sert satış baskıları ile 8 dolar seviyesine kadar gerileyen ancak buradan güç toplayarak %10 üzerinde artış gerçekleştirmeyi başaran Solana, 9,2 dolar seviyelerinde alıcıları ile buluşuyor. Tarihi zirvesi olan 260 dolar seviyesinden çok uzakta konumlanan ve bu seviyesini yeniden aşıp aşamayacağı merak edilen Solana’nın ise parlak bir geleceği olduğuna yönelik görüşler yayılmaya devam ediyor.

Ethereum kurusucu Vitalik Buterin ise Solana’nın %10 üzerinde sert yükseliş yaşaması ile kaldıraçlı piyasalardaki düşüş yönlü pozisyonlarını tasviye ettiğini belirtti.

An itibariyle 9,109 dolar seviyelerinde alıcılarıyla buluşan Solana (SOL) 20 günlük hareketli ortalaması olan 11,984 seviyesinin üzerinde ve 50 günlük hareketli ortalaması olan 13,027 dolar seviyesinin altında hareketine devam etmektedir. Solana'nın (SOL) 50 günlük hareketli ortalamasının üzerinde günlük kapanışlar gerçekleştirmeyi başarması yükseliş hareketinin yeniden başlamasını sağlayabilir. Günlük bazda RSI(14) değeri 21,32 ve STOCHRSI(14) değeri 0,00 seviyelerinde olumsuz durumdadır. Solana (SOL) için önemli destek seviyeleri 7,88/8,23/8,72; önemli direnç seviyeleri ise 9,69/9,91/10,33 olarak öngörülmektedir.

REKLAMI KAPAT X