Uzun vadede öne çıkan BNB ve TWT altcoinleri

Okuma Süresi: 4 Dakika
Uzun vadede öne çıkan BNB ve TWT altcoinleri
Egemen Baş
24.06.2022 13:52

Bitcoin, 18 Haziran 2022 tarihinde 17.700 dolar seviyesine inerek tarihinin en sert düşüşlerinden birine imza attı. Bu düşüşün altcoinler üzerinde etkisi de büyük bir hacim kaybı oldu. Bu süreçte özellikle uzun vadede projeleriyle BNB ve TWT altcoinleri öne çıkıyor.

Bitcoin

Bitcoin’in 17.700 dolar seviyesine indiği 18 Haziran 2022’de günlük RSI (14) değeri 20.37’a indi. Son 2 yılda günlük RSI (14) değerinin 20’ye bu kadar yaklaşması ve aşağısına inmesi Mart 2020 ve Ocak 2022 tarihlerinde gerçekleşti. Günlük RSI değerinin bu düzeyde düşmesi aşırı satış noktasına gelindiğini gösteriyor. Kripto paralarda diğer yatırım araçlarına kıyasla bu düşüşlerin tepkileri daha hızlı görünür. Yaşanan düşüşte de beklentim piyasanın RSI değerlerini tekrar daha normal bölgeler olan 32-35’lere çekmek için şekillenmeye yatkın olacağıdır. Burada değinmek istediğim bir diğer kritik nokta ise bahsettiğim diğer sert düşüşlerle de ortak olarak Bitcoin’in bu düşüşlerden sonra bir konsolidasyon sürecine girmiş olmasıdır. Her ne kadar düşüşler hızlı da olsa genellikle Bitcoin’in sert düşüşlerinin arkasından birkaç aylık konsolidasyon süreçleri gözlemlendi.

Bugün itibarıyla Bitcoin 21.060 dolardan işlem görüyor. Düşüşle beraber toplam altcoin piyasa hacmi de son 84 günde yüzde 60’lık bir kayıp yaşadı. Piyasanın tekrar 30.000-40.000 dolar seviyelerine gelmesi ve 8.85 trilyon dolarlara inen toplam altcoin hacminin yükselmesi için orta vade veya daha uzun vade süreler gerektiği öngörülüyor. Bu bağlamda uzun vadede güvenli liman olarak görülen altcoinleri projeleriyle beraber sizler için inceledim.

Binance Coin (BNB)

Binance Coin, Binance Kripto Para Borsası’nın öne sürdüğü BEP2 tabanlı bir kripto paradır. BNB, Binance Borsası içerisinde işlem ücretlerini ödeme, Binance Launchpad’indeki token satışlarına katılım gibi birçok uygulamada kullanılıyor. Binance Borsası’nın sürekli olarak BNB kullanımını teşvik etmesi ile beraber Binance DEX borsasının temel ekonomisinde BNB’nin büyük bir etkisi var. Uzun vade altcoinler arasında değerlendirilmesinin en kritik etkenlerinden birisi de Binance Borsası’nın dünyadaki en büyük borsalar birisi olmasıdır. Kripto para piyasası devam ettiği sürece bu borsa ve devamında BNB de piyasada olacaktır. Bu BNB’yi uzun vadede yatırımcılara güven veren bir altcoin yapıyor.

Teknik Analiz:

233.3 dolardan işlem gören BNB’nin haftalık grafiğinde daralan ve yükselen kanal son düşüşle beraber aşağı yönde kırıldı. BNB, Bitcoin ile paralel şekilde aşırı satış bölgesine girdi fakat gördüğünüz kırmızı çizgideki desteğini de kaybetmedi. Hem RSI (14) ‘ün 30’dan güzel bir tepki almasını hem de paralelinde BNB değerinin de desteği korumasını olumlu görüyorum. Burada BNB’nin 212.6 dolardan sonra 137.7 dolarda zayıf bir desteğinin olduğunu, onun dışında kuvvetli desteklerinin olmadığını belirtmenin faydalı olacağını düşünüyorum. Dirençler için ise sırasıyla 291.6 ve 360.7 değerleri kullanılabilir. Kısa vadede Bitcoin ile birlikte BNB’nin de konsolidasyon sürecine girmesi ihtimalini göz önünde bulundurmak gerektiğini düşünüyorum.

Trust Wallet Token (TWT)

Trust Wallet Token isminden de anlaşılabileceği üzere Trust Wallet kullanıcılarına çeşitli avantajlar sağlayan Binance ağında yer alan bir kripto paradır. Trust Wallet en temelde kripto varlıklarınızı tutabileceğiniz, piyasada güven kazanmış ve kullanıcılarıyla interaktif çalışan bir kripto cüzdandır. TWT sahipleri ise Trust Wallet kullanırken buradaki alım satımlarında ve merkeziyetsiz borsa işlemlerinde (DEX) komisyon indirimi gibi avantajlara sahip oluyorlar. Uzun vadede kripto paraların bu cüzdanda tutulması TWT’yi güvenli bir liman haline getiriyor.

Teknik Analiz:

0.857 dolardan işlem gören TWT’nin haftalık grafiğinde güzel çalışmış bir alçalan kanal kırılımıyla 1.40 dolar seviyelerine gelindiğini sonrasında ise momentumu yavaşlayan ve mumların analize açık şekilde çalıştığı bir düşüş gözüküyor. Nisan 2022’den sonra 8 kırmızı mum ile düşen ve tam olarak desteğinden güzel bir tepki alan TWT son iki haftada yüzde 48.8’lik bir yükseliş yaptı. Burada gördüğümüz renkli orta çizgi, Tillson Hareketli ortalaması, iki şekilde kullanılıyor: Çizginin üzeri ve sarı bölge yükseliş trendine mavi ve çizginin altı da düşüş trendine işaret ediyor. Gördüğümüz gibi haftalıkta tekrar çizginin üzerine çıkılması ve renk değişimi hâli ile sırasıyla 1, 1.24 ve 1.4 dolar hedefleri gelebilir. Dirençler için ise 0.61 ve 0.32 değerleri kullanılabilir.

REKLAMI KAPAT X