Altın fiyatlarında konsolidasyon ihtimali yükseliyor

Okuma Süresi: 3 Dakika
Altın fiyatlarında konsolidasyon ihtimali yükseliyor
Osman Bayrak
27.03.2024 09:34

Ons altın içinde bulunduğu yükselen kanalın direnç seviyesine yakın bir bölgede konsolidasyona hazırlanmaktadır.

Aşağıdaki grafik ons altının günlük hareketlerini göstermektedir.

Kaynak: Tradingview

Ons altın yukarıdaki yükselen kanal içinde belirgin bir şekilde hareket etmektedir. Bu kanalın direnç seviyesi son 2 haftada 2 kez test edilse de, direnci kırmayı bir türlü başaramadı. Hatta dirence yaklaşan her yükseliş denemesi bir şekilde satış ile karşılaştı. Bu nedenle yukarı yönlü hareketler son 2 haftada sınırlı kaldı.

Diğer taraftan ons altının yükselen kanal direncinden uzaklaşamadığı da bir başka gerçek olarak karşımıza çıktı. Yaşanan her geri çekilme hareketi ise yeni bir yükseliş ile dengelendi. Bu nedenle fiyat sınırlı bir bölgede hareketine devam etti.

Bu sınırlı bölgeyi yükselen kanalın direnç seviyesine yakın bir yatay kanal olarak tanımlayabiliriz. 2150 USD-2200 USD arasına sıkışan bu hareket bir süre daha bu sınırlar arasında devam ederse kısa vadeli yatay kanal hareketin varlığından bahsedebileceğiz. Önemli bir yükselişten sonra fiyatın özellikle direnç seviyeye yakın bir şekilde yatay hareket etmesi ise yeni bir yükseliş işareti olabilir. Bu nedenle de ons altının 2200 USD ve üzerindeki hareketlerine çok dikkat etmek gerekmektedir.

Burada bahsettiğim yatay kanalın bant genişliği 50 USD olduğu için olası bir kırılm halinde fiyatın yeni hedefi de aynı yönde 50 USD olacaktır. Eğer bu kırılım yukarı yönde gelirse yaşanacak yeni yükseliş hareketi yükselen kanalın direnç seviyesini de yukarı yönde kırar ki bu da yükseliş momentumunun artması anlamına gelir fakat olası geri çekilmelerde 2150 USD seviyesi altındaki hedef 2100 USD seviyesi olacağı için yatırımcıların endişelenmelerine gerek olacağını düşünmüyorum.

Ons altının ana yükselen kanalının destek seviyesi 2070 USD’den geçtiği için, tehlike alarmları ancak 2070 USD altında yaşanacak olan bir gün kapanışında çalar. Bu nedenle burada belirttiğim destek ve direnç seviyeleri alarm olarak takibinizde olmalı muhakkak.

Gram Altın

Aşağıdaki grafik gram altının günlük hareketlerini göstermektedir.

Kaynak: Tradingview

Ons altın hareketleri gram altını da benzer şekilde etkilemektedir. Gram altın da içinde bulunduğu yükselen kanalın direnç seviyesine yakın bir şekilde seyretmektedir. Bu seviyede yatay bir bant hareketi yapan gram altın için kritik direnç seviyesi 2270 TL’den geçmektedir.

Bu seviyenin test edilmesi sonrasında gelen satışlar ise gram altını yeniden içinde bulunduğu yükselen kanala sürüklemiş oldu eğer bu hafta sonuna dek gram altın bu seviye üzerinde en az 1 günlük kapanış alabilirse yeni bir yükseliş hareketi söz konusu olabilir.

Gram altının olası ilk destek seviyesi olarak 2210 TL’yi, ikinci destek seviyesini de 2190 TL olarak işaret etmek istiyorum. Olası 2190 TL seviyesi altına doğru bir harekette gram altın için ana hedef 2120 TL olacaktır.

Kanal hareketi sergileyen ons altın ve gram altın için kanallarının destek ve direnç seviyeleri arasında dalgalanmaları son derece normal karşılanmalıdır. Önemli olan, olası bir destek-direnç kırılımını zamanında tespit etmektir.

Bunun için takipte kalmanız yeterli olacaktır.

İLGİLİ HABER Gram altında "ikili kur" dönemi: Kapalıçarşı'da düşüş, tabelada yükseliş yaşanıyor Gram altın bankalararası piyasada yükselişini sürdürürken Kapalıçarşı’da ise kayıp yaşıyor.
**Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
REKLAMI KAPAT X