Altın haftaya umut tazeleyerek başlıyor

Okuma Süresi: 3 Dakika
Altın haftaya umut tazeleyerek başlıyor
Osman Bayrak
15.01.2024 08:24

Ons altın geçtiğimiz hafta zayıf bir seyir izleyerek yükselen trendini aşağı yönde test etmiş olsa da hafta kapanışını önemli bir tepki yükselişi yaparak yükselen trend üzerinde yapmayı başardı. Bu nedenle ons altının bu haftaya umut tazeleyerek başladığından bahsedebiliriz.

Aşağıdaki grafik ons altının günlük hareketlerini göstermektedir.

Kaynak: Tradingview

Grafiğin son kısmından anlaşılabileceği üzere geçtiğimiz hafta boyunca zayıf bir seyir izleyerek yükselen trendini aşağı kıran ons altın, haftanın son işlem gününde sürpriz bir atak ile yükselen trend üzerinde bir haftalık kapanış yapmayı başardı.

Ons altın cephesinde görülen zayıf seyir esnasında ons altının fibonacci 0,236 seviyesini destek yaptığını ve bu seviye altına bir kırılım yaşanmadığına şahit olduk. Yukarıdaki fibonacci seviyelerine özellikle önem veriyorum çünkü yükselen trendi oluşturan 2. temas da yükselişin fibonacci 0,382 seviyesine denk gelmektedir. Bu nedenle olası geri çekilmelerde bu seviyeleri potansiyel destek noktaları olarak takip edebileceğiz.

Geçtiğimiz haftadan umut vadeden en önemli detay haftalık kapanışın yükselen trend üzerinde olmasıydı. Bu hareket ile ons altın bu hafta da yükselen trend ile yatay direnç seviyesi arasında sıkışarak haftaya başlamış olacak. Zamansal olarak bu sıkışmanın çok da vakti kalmadığı görülüyor. Bu nedenle bu haftadan itibaren ons altında yeni bir yön tayininin gerçekleşmesi şaşırtıcı olmayacaktır.

Bu noktada bir tahmin yapmaktan öte, önemli bir analiz ile yolumuza ışık tutmayı daha rasyonel görüyorum. Geçtiğimiz hafta yükselen trendin aşağı kırılması ama fiyatın trend altında kalmaması yükseliş adına umut verici ilk detay olarak karşımıza çıkmaktadır. Ons altının 4 saatlik grafiğini incelediğimde ise göstergeler tarafında önemli pozitif görünümlerin varlığı günlük grafiği de pozitif tarafa sürükleyeceğe benzemektedir. Bu nedenlerle bu hafta ya da en geç önümüzdeki hafta ons altının 2070 USD üzerinde kalıcı olması “Teknik Anlamda” şaşırtıcı olmayacaktır. Ama her zaman söylediğim gibi son sözü fiyat söyler ve bir yatırımcı olarak en son yapılacak hata piyasa ile inatlaşmak olacaktır. Bu nedenle de teknik anlamdaki yorumumu yapmış olmakla birlikte fiyatın en söyleyeceği bizim için çok önemli olacaktır. Olası bir momentum artışında 2070 USD üzerinde en az 2 adet 4 saatlik kapanış bizim için yukarı yöndeki ilk işaret olacaktır. En kuvvetli işaret de 2070 USD üzerinde 2 adet günlük kapanış olacaktır. Bu kapanışlar sırasında gelecek yeşil mumlar ne denli kararlı olursa, ne denli gün zirvesine yakın olursa o denli kuvvetli işaret olacaktır bizim için.

Gram altın

Aşağıdaki grafik gram altının günlük hareketlerini göstermektedir.

Kaynak: Tradingview

Geçtiğimiz hafta ons altında görülen toparlanma neticesinde gram altında da haftanın son günü ciddi bir toparlanmanın yaşandığını gördük. Yukarıdaki grafikte dikkat ederseniz yeşil yükselen trend desteğine kadar inen gram altın, destek seviyeden önemli bir tepki yükselişi kaydetmiş oldu. Bu dönüş hareketi ile birlikte yeşil yükselen trend 3. kez test edilmiş oldu. Buradan hareketle olası bir momentum artışında gram altının teknik anlamda ilk hedefi 2040 TL, ikinci hedefi ise 2150 TL olarak yorumlanabilir.

İLGİLİ HABER Gram altın tüm zamanların zirvesinde Kızıldeniz geriliminin yanına ABD'de üretici fiyat endeksinin sürpriz düşüşünün eklenmesiyle altın fiyatlarında keskin bir yükseliş yaşandı.
REKLAMI KAPAT X