Altında baskılı süreç devam ediyor

Okuma Süresi: 3 Dakika
Altında baskılı süreç devam ediyor
Osman Bayrak
06.05.2024 08:15

Ons altın, yükselen kanal desteğini aşağı kırdığı günden itibaren satış yönlü baskının sürdüğü bir süreç içinde buldu kendisini. İşte baskılı sürecin devam ettiği bu günlerde takip etmemiz gereken önemli seviyeler..

Aşağıdaki grafik ons altının günlük hareketlerini göstermektedir.

Kaynak: Tradingview

Ons altının son yükseliş hareketini yukarıdaki grafik ile başarılı bir şekilde takip etmiştik. 2340 USD seviyesinde kırmızı yükselen kanal desteğini aşağı kırması ile birlikte ons altın tarafında baskılı bir süreç de başlamış oldu. Son 2 haftadır yaşanan düşüş ile birlikte akıllara bir düşen kanal yapısı gelmekle birlikte, henüz düşen kanal yapısı tam anlamıyla oluşmuş değil. Şimdi isterseniz nedenini sorgulayalım.

Yukarıda mavi renkte çizilen düşen trend, ons altının son dönem hareketi için bir direnç olmuş durumda. Dikkat ederseniz mum barlarının boyu bir miktar uzun olmakla birlikte fiyatta henüz bir salınım hareketi söz konusu değil. Bu nedenle de aşağı yönlü salınan fiyat için kritik destek ve direnç seviyelerini takip etmek şu an için uygulanabilecek en iyi strateji olabilir.

Olası bir tepki yükselişi meydana gelirse ons altın için en kritik bölge 2350 USD olacaktır. Bu seviyeyi önemli hale getiren yegâne gerçek ise ons altının bir önceki tepki yükselişinin sonlanma bölgesinin bu bölge olmasıdır eğer ons altın bu seviyeyi başarılı bir şekilde yukarı kırabilir ve bu seviye üzerinde kalıcılık sergileyebilirse düşüş hareketini sonlandırdı diyebiliriz. Bir düşüş hareketi için her tepki yükselişinde oluşan tepenin bir önceki tepenin altında oluşması nedeniyle 2350 USD seviyesinde oluşan bir önceki tepe geçilemezse, fiyat düşüşü bir miktar daha derinleşebilir.

Bu hafta olası düşüşlerin devamında 2270 USD desteğini dikkatle takip edeceğiz. Düşüş hareketinin devamında bu seviye altında bir kalıcılık görülürse, yukarıdaki grafikte yer alan yeşil yükselen kanal desteği kırılmış ve fiyat bir alt kanala girmiş olacaktır. Bu senaryo, düşüşlerin derinleşmesi açısından çok riskli bir ihtimal olarak bu hafta yakın takibimizde olmalıdır.

Gram altın

Aşağıdaki grafik gram altının günlük hareketlerini göstermektedir.

Kaynak: Tradingview

Ons altında yaşanan son yükseliş hareketi ile gram altın, içinde bulunduğu yükselen kanal dışına çıkmasının ardından tekrar yükselen kanal içine girmiş görünüyor. Normal koşullarda kırılan bir direncin back-test ile test edilmesi normal karşılanması gerekirken yukarıdaki görüntü bir miktar daha risklerin arttığını göstermektedir. Çünkü fiyat, yükselen kanal direnci altında 3. kapanışını almış görünmektedir. Bu nedenle de eğer gram altın fiyatı en kısa sürede 2410 TL üzerinde bir kapanış alamazsa düşüş yönünde baskının arttığını görebiliriz.

Gram altın tarafında satış baskısının devamı halinde ise gram altının nihai kanal destek hedefi 2220 TL olabilir. Bu seviye gram altının mavi yükselen kanalın destek seviyesini test edebileceği en muhtemel seviye olarak karşımıza çıkmaktadır (Eğer düşüş hareketinin devamı ısrarcı şekilde gelirse). 

**Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

 

REKLAMI KAPAT X