Altında rekor koşusu: Gram altında takip edilecek yeni seviyeler

Okuma Süresi: 3 Dakika
Altında rekor koşusu: Gram altında takip edilecek yeni seviyeler
Osman Bayrak
27.12.2023 09:00

Gram altın, tüm zamanların en yüksek değerini görmesinin ardından "iki altın değerinde yükselen kanal içinde" hareketine devam ediyor. Peki, teknik göstergeler altın fiyatlarının seyri için ne söylüyor? Detaylar analizimizde...

Aşağıdaki grafik gram altının günlük hareketlerini göstermektedir.

Kaynak: Tradingview

Gram altının uzunca bir süre yükselen kanal içinde hareket etmesinin ardından içinde bulunduğu kanalı yukarı kırması sonrasında oluşan kanal katlama hedefleri dikkat çekti.

Yukarıdaki grafikte birbirine paralel yükselen çizgiler ile gösterilen kanallar, gram altının kanal katlama hedeflerini gösteren yükselen paralel kanalları temsil etmektedir. Yukarıdaki grafiğin en üstünde yer alan mavi renkli yükselen kanalın dip ve tepe bölgeleri sağlıklı bir şekilde test edildiği için gram altının bundan sonraki dalgalanmasının bu kanal sınırları içerisinde şekillenmesi kuvvetli muhtemel hale gelmiş görünüyor. İçinden sıyrıldığı kanalın paraleli konumunda olan bu mavi kanala ek olarak gram altın 1640 TL’den beri bir başka yükselen kanalın içinde de hareket etmektedir.

Yeşil renk ile gösterilen yükselen kanalın da dip ve tepe seviyeleri ikişer kez test edildi. Yaşanan harekete bakılırsa da oluşan bu yeni kanal sağlıklı bir şekilde işlemeye devam ediyor. Buna göre gerek direnç seviyeleri gerekse destek seviyelerinin anlamlı bir şekilde çalıştığı görülüyor. Gram altın tüm zamanların en yüksek seviyelerini her gün yenilerken ve göstergeler tarafında olumlu sinyaller gelmeye devam ederken, oluşan bu yeni kanalın sınırları ise yakından izlenmelidir.

Gram altında takip edilecek seviyeler

Yukarıdaki grafiğe göre gram altının bu yükseliş momentumu devam ettiği sürece grafikteki soru işaretli alan zamana bağlı olarak test edilebilir. Bu da kısa-orta vadeli gram altının ana hedefi olarak takip edilebilir. Görünüm her ne kadar pozitif olsa da finansal yatırım araçlarını çift taraflı düşünme disiplinimiz nedeniyle olasılıkları inceleyelim isterseniz.

Gram altının yükseliş hareketinin devamında 1994 TL, 2020 TL ve 2070 TL sıralı hedefler olarak takip edilebilir.

Olası geri dönüş senaryosunda ise 1895 TL ve 1860 TL seviyeleri sıralı destek seviyeleri olarak izlenebilir. Burada dikkat edeceğimiz en önemli konu, olası geri çekilmelerin 1860 TL ile sınırlı kalmasıdır. Eğer bu destek seviye fiyatı tutamaz da fiyat bu seviye altına sarkar ise ana yükselen trend güç kaybedeceği için kısa vadeli baskının artması gündeme gelebilir. Bu nedenle olası bir geri dönüş senaryosunda en kritik destek seviyesi 1860 TL olarak ekranlarda yerini almalıdır.

Teknik göstergeler ne söylüyor?

Gram altının göstergelerini incelediğimizde de pozitif görünümün varlığını görmekteyiz. Öncelikle MACD göstergesi pozitif tarafta tekrar günlük grafikte al sinyali üretmiş durumda. Son 2 gündür görülen yeşil barlar da olası yükseliş akımını destekler niteliktedir. Diğer taraftan RSI göstergesi de kendi ortalaması üzerine çıkarak yönünü tekrar yukarı çevirmeyi başardı. 70 bölgesinin hemen altında yer alan RSI, 70 üzerine çıkabilirse yeni bir yükseliş hareketini destekleyebilir. Zaten eğer gram altın yukarıdaki grafikte yer alan soru işaretli bölgeye bir atak sergileyecek ise RSI göstergesindeki yükselişin devamı gelmelidir. Bu nedenlerle gram altının teknik görünümü önümüzdeki dönemde bu iki önemli gösterge ile takip edilmelidir.

İLGİLİ HABER Altın fiyatlarında Noel Baba Rallisi Altının ons fiyatı küresel çapta değer kaybeden dolar ve ABD tahvillerinin desteğiyle yükselirken, gram altın ise yılın son haftasında rekor tazeledi.
REKLAMI KAPAT X