Binance, BUSD desteğini sonlandırıyor: Bitcoin için takip edilecek kritik seviyeler

Okuma Süresi: 2 Dakika
Binance, BUSD desteğini sonlandırıyor: Bitcoin için takip edilecek kritik seviyeler
Emre Buruk
07.09.2023 15:37

ABD'de federal mahkemenin, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) kripto varlık yönetimi şirketi Grayscale'in spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) başvurusunu reddetme kararını bozmasının ardından sert yükseliş göstererek 27.000 dolar seviyesini aşan Bitcoin, spot Bitcoin ETF başvurularının ertelenmesi sonrasında yeniden kayıplarını derinleştirdi.

Analistler, lider kripto para birimi Bitcoin’in bu geri çekilmesinin ardında, spot Bitcoin ETF başvurularının ertelenmesi ile dolar endeksinin (DXY) 105 seviyelerine dek yükselmesinin etkili olduğunu belirtti.

Öte yandan son günlerde madencilik maliyetlerinin yükselmesi domino etkisi yaratarak, Bitcoin ağının 500.000’den fazla onaylanmamış işlem ile tıkanıklık yaşamasına sebep olmuştu.

Blok zinciri analiz firması Arkham Intelligence’ın araştırmalarına göre ise Grayscale’ın dünyanın en çok Bitcoin sahibi olan ikinci firması olduğu belirtildi. Yaklaşık 1700 adrese dağıtılmış ve yaklaşık 16 milyar doların üzerinde Bitcoin’in Grayscale bünyesinde bulunduğu tahmin edilirken, kripto para piyasalarına kurumsal yatırımın artması halinde sektörde yükselişin yeniden canlanması beklenebilir.

Binance, BUSD desteğine son veriyor

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası Binance ise stablecoin'i BUSD desteğine son vereceğini duyurdu. Buna göre borsa, yatırımcıları Binance USD stablecoin varlıklarını yeni listelenen bir stablecoin de dahil olmak üzere diğer mevcut varlıklara dönüştürmeye başlamaları konusunda uyardı.

Bitcoin'de takip edilecek kritik seviyeler neler?

Olumsuz haber akışının baskısı ile 25.736 dolar seviyesinde alıcıları ile buluşan Bitcoin için 25.354 ve 25.122 dolar seviyeleri fibonacci günlük destek seviyeleri olarak takip edilmelidir.

Yukarı yönlü hareketlerde ise fibonacci günlük direnç seviyeleri 25.961 ve 26.336 dolar seviyeleri olarak izlenmelidir.

Ancak bu süreçte olumsuz haber akışının devam etmesi halinde Bitcoin’in 25.000 dolar destek seviyesine hareketini hızlandırabileceği unutulmamalıdır.

İLGİLİ HABER Kripto sektörüne "Adil Değer Muhasebe Kuralları" getiriliyor Bloomberg’in raporuna göre, Finansal Muhasebe Standartları Kurulu (FASB), Bitcoin ve diğer kripto paralar için Adil Değer Muhasebe Kuralları'nı hayata geçirme amacı kapsamında MicroStrategy şirketine ilk yetkiyi verdi.
REKLAMI KAPAT X